Kollega: – Hun hadde en vanskelig situasjon hjemme

EKTEMANN SIKTET: Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet
EKTEMANN SIKTET: Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet

Det var godt kjent blant frisørkollegene at Agnes Elisabeth Müller skulle skille seg, ta med seg barna og flytte til et mer sentralt område.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede Agnes Elisabeth Müller jobbet ved frisørsalongen Appeal på Hana i Sandnes. Kollegene finner det vanskelig å tro at 36-åringen bare skulle ha reist sin vei.

De beskriver henne som svært pålitelig, en som planla lenge i forveien og ikke ville ha stukket av på impuls.

– Hun ga veldig klare beskjeder, også når hun ikke var fornøyd. Hun var en veldig ærlig, blid og glad jente som virkelig strålte, særlig den siste tiden, sier avdelingsleder Siri Bjørnevoll til NTB.

Les også: – Skjellig grunn til å mistenke mannen hennes

Siste observasjon

Alle i salongen visste at Müller og ektemannen skulle separeres og skilles, og at hun ville ta med seg barna og flytte til et mer sentralt område. Hun skal ha mistrivdes i den lille bygda Nedre Espedal og ønsket en mer sosial tilværelse for seg og barna.

– Jeg opplevde den forestående skilsmissen som udramatisk og fryktet ikke at noe skulle skje, sier Sissel Vikse Falch, som eier de fire Appeal-salongene og var den som ansatte Agnes Elisabeth Müller for et drøyt år siden.

Kollegene så henne sist tirsdag 15. april, da Müller ønsket alle god påske før hun dro hjem for å kose seg med barna på 7 og 11 år i ferien. Dagen etter hadde hun fri, og på kvelden skal hun ha blitt observert siste gang på Oanes fergekai.

Les også: Ektemannen siktet for drap på 36-åring i Rogaland

Saken fortsetter under bildet Bjørn Kåre Dahl, politioverbetjent ved Felles Etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt og Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør, orienterte tirsdag om utviklingen i saken rundet den savnede Agnes Elisabeth Müller. Foto: Marius Staveli/Stavanger Aftenblad / NTB scanpix Bjørn Kåre Dahl, politioverbetjent ved Felles Etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt og Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør, orienterte tirsdag om utviklingen i saken rundet den savnede Agnes Elisabeth Müller. Foto: Marius Staveli/Stavanger Aftenblad / NTB scanpix


– Hadde en vanskelig situasjon hjemme

Til TV 2 sier Vikse Falch at Müller var svært åpen om familiesituasjonen.

– Vi har helt siden starten ment at dette var en alvorlig sak. Hun kom alltid på tiden og ville gitt beskjed om hun ikke kunne møte på jobb. Ungene er alt for henne. Dette handler om en veldig skikkelig dame, en dame som stiller opp, sier Vikse Falch.

– Hun la aldri skjul på at hun hadde en vanskelig situasjon hjemme, verken overfor kolleger eller andre, sier hun til TV 2.

Les også: Kvinne (36) har vært savnet i over en uke i Rogaland

– Skjellig grunn til mistanke

På en pressekonferanse i Stavanger tirsdag informerte politiet at det er skjellig grunn til mistanke mot den siktede ektemannen.

– Vi ser det som lite sannsynlig at Agnes har reist fra Forsand frivillig, eller at hun har blitt utsatt for en ulykke eller tatt livet sitt. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at ektefellen har drept Agnes, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Mannen er siktet for forsettlig drap og ble pågrepet mandag ettermiddag. Ektemannen er opprinnelig fra Tyskland og kjøpte bolig i Forsand kommune sammen med kona i 2011.

Nytt avhør

Ifølge NTB ble den siktede ektemannen avhørt igjen, og han framstilles for varetektsfengsling i Jæren tingrett onsdag.

Politiet er for øvrig interessert i flere vitner som var på eller ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april.

– Vi prøver å klarlegge om hun kan ha vært på ferjekaia. Vi prøver å få bekreftet eller avkreftet om hun var med ferja 23.30, sier Nord-Varhaug.

Personvernpolicy