Meny

Amerikansk advarsel om sikkerhetsfeil i Internet Explorer

Amerikansk advarsel om sikkerhetsfeil i Internet Explorer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter advarer mot å bruke nettleseren Internet Explorer før Microsoft har rettet opp en sikkerhetsfeil som er blitt utnyttet av hackere.

Det er det amerikanske departementet for indre sikkerhet som kommer med advarselen.

Dette er den første store sikkerhetstrusselen som blir oppdaget etter at programvareselskapet Microsoft stanset sikkerhetsoppdateringene av det 13 år gamle operativsystemet Windows XP. Det betyr at PC-er med operativsystemet kan komme til å forbli ubeskyttet mot datakriminelle som vil utnytte den nyoppdagede svakheten, selv etter at Microsoft retter feilen på andre plattformer, melder Reuters.

Les også: Svindel på netthandel mer enn doblet

Ifølge advarselen fra den amerikanske etaten US-CERT finnes den alvorlige svakheten i alle utgaver av nettleseren fra versjon 6 til 11. Etaten råder PC-brukere til å bruke en annen nettleser inntil videre, eller til å ta i bruk EMET, et spesielt sikkerhetsverktøy fra Microsoft.

Les også: Nei, e-posten er ikke fra Skatteetaten

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus