Meny

Obama kaller Nord-Korea «en svak pariastat»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea er en svak pariastat, hevder president Barack Obama, som er på besøk i nabolandet Sør-Korea.

Under et møte med amerikanske soldater i Seoul lørdag, betegnet Obama grensa mellom Nord- og Sør-Korea som frihetens grense.

– Den utgjør skillet mellom et demokrati som vokser, og en pariastat som heller sulter sine innbyggere enn å oppfylle deres håp og drømmer, sa Obama.

Se utdrag fra talen øverst i artikkelen.

Nord-Koreas utvikling av atomvåpen bidrar bare til å gjøre landet enda mer isolert, fortsatte den amerikanske presidenten.

Eksperter tror Nord-Korea i disse dager er i ferd med å forberede sin fjerde atomprøvesprengning, til tross for protester og sanksjoner fra verdenssamfunnet.

Les også: Sør-Korea avfyrte varselskudd mot nordkoreanske skip

– Alle kan komme med trusler, det i seg selv gjør deg ikke sterk, sa Obama, som lovet at USA vil stå på Sør-Koreas side i en eventuell konflikt.

– Vi vil ikke nøle med å bruke militærmakt for å forsvare våre allierte og vårt levesett, sa Obama til de jublende soldatene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus