– Ukrainske spesialstyrker fortsetter militæraksjon

– Ukrainske spesialstyrker fortsetter militæraksjon
– Ukrainske spesialstyrker fortsetter militæraksjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas militæraksjon mot prorussiske separatister øst i landet fortsetter fredag for full styrke, sier landets innenriksminister Arsen Avakov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rådgiver for Ukrainas president sier samtidig at spesialstyrker har iverksatt «andre fase» av operasjonen med dem de kaller «terrorister», ukrainske, russisktalende separatister som har overtatt sentrale offentlige bygninger i byer øst i Ukraina.

Styrkene skal ha opprettet en full blokade av byen Slavjansk.

Blokade

– For 20 minutter siden iverksatte ukrainske spesialstyrker andre fase som består i å blokkere byen Slavjansk fullstendig og ikke gi noen anledning til å bringe inn forsterkninger, sa Serhiy Pasjynsky ifølge en talsmann for president Oleksandr Turtsjynov.

Pasjynsky er Ukrainas forsvarssjef.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax i Ukraina sa han også:

– Operasjonen vil fortsette. Målet er å blokkere terroristene i Slavjansk og ikke tillate noen sivile ofre.

Torsdag sa Russlands president Vladimir Putin at Ukrainas bruk av militærstyrker mot egen befolkning øst i landet vil få konsekvenser. Samtidig innledet Russland en ny militærøvelse ved grensen til Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ukrainas president ber Russland trekke styrker tilbake

– På vakt

– Vi har ikke innstilt antiterroroperasjonen etter de russiske styrkenes trussel om invasjon. Operasjonen fortsetter. Terroristene bør være på vakt døgnet rundt. Sivile trenger ikke bekymre seg, skrev Avakov på Facebook fredag.

Innenriksministeren sier at Ukraina har satt sammen et antiterrorsenter bestående av militære og andre styrker. Ifølge Avakov har senteret fortsatt styrker som kan settes inn mot separatistene.

– I motsetning til det som ryktes, har vi kun brukt en ubetydelig del av antiterrorsenterets styrker. Vi kan sette inn styrker døgnet rundt om nødvendig, skriver han.

Les også: - Fem opprørere kan være drept i Ukraina