– Kina vil om få år bli verdens største kristne land

Stadig flere kinesere vender seg til kristendommen og landet kan i løpet av ti-femten år komme til å  telle flere kristne enn noe annet land i verden. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Stadig flere kinesere vender seg til kristendommen og landet kan i løpet av ti-femten år komme til å telle flere kristne enn noe annet land i verden. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristendommen er på frammarsj i Kina, som i løpet av få år vil ha flere kirkegjengere enn noe annet land i verden, spår ledende ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina er fortsatt offisielt et ateistisk land, og under den såkalte kulturrevolusjonen på 1960- og 70-tallet sørget Mao Zedong og rødegardistene for å stenge alle landets kirker.

Etter Maos død begynte millioner av kinesere igjen å søke til kirkene og i 2010 var det 58 millioner protestanter i landet, ifølge en undersøkelse utført av Pew Research Centre.

Vil passere USA

Professor Fenggang Yang ved Purdue-universitetet i USA, som regnes som en ledende ekspert på religioner i Kina, tror utviklingen vil skyte fart.

– Etter min beregning vil Kina snart bli verdens største kristne land. Dette vil skje på under en generasjon, sier han til The Telegraph.

Antallet kinesiske protestanter vil øke til hele 160 millioner fram mot 2025. Kina vil dermed passere USA som i 2010 hadde 159 millioner protestanter, men som nå opplever en motsatt utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Snart flere katolikker enn muslimer i Norge

Mao feilet

Antallet katolikker er også økende i Kina og innen 2030 spår professor Fenggang at det totale antallet kristne i landet vil passere 247 millioner.

Kina vil dermed passere både Mexico, Brasil og USA og bli verdens største kristne land, tror han.

– Mao trodde at han kunne avskaffe religion. Han trodde også at han hadde nådd dette målet. Det er ironisk. De gjorde ikke det. De feilet faktisk totalt, sier Fenggang.