Statsministeren personlig uenig med kirken

Statsminister Erna Solberg har en annen mening som privatperson enn som statsminister når det gjelder kirkens syn på homofile. Bildet er fra Høyres sentralstyremøte i Oslo i mars. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg har en annen mening som privatperson enn som statsminister når det gjelder kirkens syn på homofile. Bildet er fra Høyres sentralstyremøte i Oslo i mars. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)

Som statsminister respekterer Erna Solberg (H) kirkens rett til å nekte homofile kirkebryllup, men privat – og som kirkemedlem, er hun uenig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkemøtet bestemte 8. april nok en gang at kirken ikke på noen måte kan vie personer av samme kjønn.

– Som statsminister synes jeg ingenting om det vedtaket i det hele tatt. Jeg respekterer at dette er et spørsmål som er opp til kirken å avgjøre. Jeg er selv medlem av kirken, og som et kirkemedlem, har jeg selvfølgelig private meninger, sier Solberg til NRK.

Les også: Lysbakken vil frata kirken vigselsrett

På spørsmål om hvorvidt homofile par bør få lov til å gifte seg i kirken, svarer statsministeren følgende:

– Personlig er dette veien jeg, som kirkemedlem, ønsker at kirken skal gå, sier Solberg, og tilføyer:

– Men som statsminister trenger jeg ikke å uttrykke mine private meninger i offentligheten. Vi har skilt stat og kirke, og da må jeg respektere at det er kirken som selv tar sine beslutninger.

Bakgrunn: Kirken sier nei til å vigsle homofile

Solberg oppfordrer alle som vil være med på å påvirke kirken, om å bruke stemmeretten ved kirkevalget fremfor å melde seg ut i protest.

Les også: Mange vil melde seg ut av Kirken

Flertallet av delegatene på kirkemøtet stemte ned samtlige fire forslag som omhandlet ulike alternativer for Den norske kirkes forståelse av likekjønnede ekteskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus