Miniubåt gjør nytt MH370-forsøk

Den amerikanske miniubåten Bluefin-21 heises om bord på et australsk fartøy i Indiahavet. Foto: Reuters/NTB scanpix
Den amerikanske miniubåten Bluefin-21 heises om bord på et australsk fartøy i Indiahavet. Foto: Reuters/NTB scanpix

Miniubåten Bluefin-21 gjøres klar for et nytt søk etter MH370 i Indiahavet etter er at første dykk over 4.500 meter måtte avbrytes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under det første leteforsøket dykket ubåten dypere en 4.500 meter. Dette er grensen for hvor langt ned i havet fartøyet kan operere uten å risikere skader.

Mandag hadde Bluefin-21 vært under vann i seks timer da dybdegrensen ble brutt og den automatisk satte kursen mot overflaten igjen.

– Ubåten var ikke i stand til å fullføre det første oppdraget da den gikk for dypt. Datamaterialet er analysert, og ingenting av interesse er funnet. Ubåten er i god stand, heter det i uttalelsen fra den amerikanske marinen, som disponerer miniubåten. De anslår at det kan ta mellom seks uker og to måneder å få oversikt over det aktuelle området på bunnen av Indiahavet.

Miniubåten gjøres klar for et nytt søk i løpet av dagen, om været tillater det. Leteområdet er snevret inn til 600 kvadratkilometer, et areal omtrent på størrelse med Madrid.

Flyet med rutenummer MH370 forsvant 8. mars med 239 mennesker om bord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus