Ny norsk seier over Hviterussland

Ny norsk seier over Hviterussland
Ny norsk seier over Hviterussland

Robin Dahlstrøm ble matchvinner da Norge slo Hviterussland 3-2 i fredagens ishockeylandskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vant Roy Johansens mannskap begge kampene mot hviterusserne i Kristins Hall i Lillehammer. Onsdag ble det 2-1-seier over neste måneds VM-verter.

Dahlstrøm avgjorde en jevnspilt kamp litt over fem minutter før slutt. I overtall satte Örebro-spilleren pucken i mål etter en pasning fra Nicolai Bryhnisveen.

Norge gikk aggressivt ut fra start, men pådro seg et tidlig baklengsmål. Etter 2.27 minutter scoret Nikita Ospiov i åpent mål på en retur etter at pucken traff Jonas Løvlie. Målvakt Lars Volden sto ute på to meter og klarte ikke å dekke det norske målet.

Andreas Stene utlignet fire minutter senere etter et godt norsk trykk. Hviterusslands målvakt så ikke utgangen på skuddet og rakk ikke å reagere i tide. Ken Andre Olimb sto for assisten.

Etter et drøyt kvarter pirket Steffen Thoresen inn 2-1 i overtall på en retur etter at Dahlstrøms skudd gikk på innsiden av stolpen og ut. Jevgenij Dadonov satte 2-2-målet ti minutter ut i midtperioden.

Johansen hadde seks debutanter i troppen til dobbeltkampene mot Hviterussland. Laget besto av spillere fra norske og utenlandske klubber som er slått ut av sine respektive sluttspill.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus