Ny norsk seier over Hviterussland

Robin Dahlstrøm ble matchvinner da Norge slo Hviterussland 3-2 i fredagens ishockeylandskamp.

Dermed vant Roy Johansens mannskap begge kampene mot hviterusserne i Kristins Hall i Lillehammer. Onsdag ble det 2-1-seier over neste måneds VM-verter.

Dahlstrøm avgjorde en jevnspilt kamp litt over fem minutter før slutt. I overtall satte Örebro-spilleren pucken i mål etter en pasning fra Nicolai Bryhnisveen.

Norge gikk aggressivt ut fra start, men pådro seg et tidlig baklengsmål. Etter 2.27 minutter scoret Nikita Ospiov i åpent mål på en retur etter at pucken traff Jonas Løvlie. Målvakt Lars Volden sto ute på to meter og klarte ikke å dekke det norske målet.

Andreas Stene utlignet fire minutter senere etter et godt norsk trykk. Hviterusslands målvakt så ikke utgangen på skuddet og rakk ikke å reagere i tide. Ken Andre Olimb sto for assisten.

Etter et drøyt kvarter pirket Steffen Thoresen inn 2-1 i overtall på en retur etter at Dahlstrøms skudd gikk på innsiden av stolpen og ut. Jevgenij Dadonov satte 2-2-målet ti minutter ut i midtperioden.

Johansen hadde seks debutanter i troppen til dobbeltkampene mot Hviterussland. Laget besto av spillere fra norske og utenlandske klubber som er slått ut av sine respektive sluttspill.