Bradley tar ikke av tross pangstart

Stabæk fikk en pangstart på comebacket i eliteserien med 3-0-seier over Sogndal. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Stabæk fikk en pangstart på comebacket i eliteserien med 3-0-seier over Sogndal. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Stabæk fikk en perfekt start på «prosjekt overlevelse» med 3-0 over Sogndal hjemme på Nadderud i eliteserien søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn søndag:
Eliteserien, 1. runde:

Bodø/Glimt – Aalesund 1-1 (1-1)

3851 tilskuere

Mål: 0-1 Demar Phillips (13), 1-1 Dane Richards (25).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Dominic Chatto, Jim Johansen, Bodø/Glimt.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Zarek Valentin, Vioux Sane, Thomas Braaten, Ruben Imingen – Thomas Jacaobsen, Dominic Chatto, Papa Alioune Ndiaye – Dane Richards (Kristian Brix fra 86.), Abdurahim Laajab (Jim Johansen fra 74.), Trond Olsen.

Aalesund (4-4-1-1): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Daniel Arnefjord, Jonatan Tollås Nation, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad, Fredrik Carlsen (Tor Hogne Aarøy fra 83.), Demar Phillips (Sakari Mattila fra 75.) – Michael Barrantes – Leke James.


Sandnes Ulf – Odd 1-1 (0-0)

4017 tilskuere

Mål: 1-0 Steven Lennon (75), 1-1 Frode Johnsen (85).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Derek Decamps, Sandnes Ulf.

Lagene:

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Hannes Halldorsson – Avni Pepa, Derek Decamps, Edier Frejd, Kenneth Sola (Erik Tønne fra 55.) – Anel Raskaj, Aksel Berget Skjølsvik – Martin Malaury, Henrik Furebotn (Marius Helle fra 46.), Steven Lennon (Fredrik Midtsjø fra 85.) – Kent Håvard Eriksen.

Odd (4-3-3): André Hansen – Lars-Kristian Eriksen, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Thomas Grøgaard – Jone Samuelsen, Fredrik O. Jenssen, Herolind Shala (Chukwuma Akabueze fra 78.) – Håvard Storbæk (Fredrik Nordkvelle fra 78.), Frode Johnsen, Elbasan Rashani.


Stabæk – Sogndal 3-0 (1-0)

4017 tilskuere

Mål: 1-0 Craig Henderson (14), 2-0 Nicolai Næss (79), 3-0 Fredrik Brustad (86).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Ingen kort.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Mande Sayouba – Ville Jalasto, Nicolai Næss, Jon Inge Høiland, Daniel Granli – Craig Henderson (Fredrik Brustad fra 67.), Enock Kofi Adu, Anders Trondsen, Luc Kassi (Emil Dahle fra 87.) – Franck Boli (Tomasz Sokolowski fra 75.), Mike Stephens.

Sogndal (3-5-2): Mathias Dyngeland – Hannu Patronen, Azar Karadas, Gustav Valsvik – Taijo Teniste, Petter Strand, Helge Haugen, Ruben Holsæter (Ørjan Hopen fra 64.), Hjörtur Logi Valgardsson – Ulrik Flo, Tim André Nilsen (Kristian Opseth fra 53.).


Strømsgodset – Start 4-2 (2-2)

6845 tilskuere

Mål: 0-1 Ernest Asante (10), 1-1 Gustav Mendonca Wikheim (17), 1-2 Asante (27), 2-2 Francisco Junior (35), 3-2 Thomas Sørum (46), 4-2 Wikheim (69).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Patrick Haakon Olsen, Mohammed Abu, Strømsgodset, Robert Johann Sandnes, Bismark Acosta, Amin Nouri, Start.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Marius Høibråten, Jarl André Storbæk, Mounir Hamoud – Patrick Haakon Olsen (Thomas Sørum fra 46.), Mohammed Abu, Francisco Junior (Martin Rønning Ovenstad fra 46.) – Øyvind Storflor, Gustav Mendonca Wikheim (Flamur Kastrati fra 86.), Peter Kovacs.

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Amin Nouri, Bismark Acosta, Jesper Mathisen (Glenn Andersen fra 8.), Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante, Fernando Paniagua (Gudmundur Kristjansson fra 68.), Solomon James Owello, Zlatco Tripic (Robert Johann Sandnes fra 66.) – Espen Hoff, Matthias Vilhjalmsson.


Sarpsborg – Brann 3-0 (2-0)

4722 tilskuere

Mål: 1-0 Bojan Zajic (20), 2-0 Aaron Samuel (str. 37), 3-0 Samuel (str. 54).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Tom Erik Breive, Sarpsborg, Stephane Badji, Vadmin Demidov, Piotr Leciejewski, Brann.

Lagene:

Sarpsborg (4-2-3-1): Duwayne O. Kerr – Claes Phillip Kronberg, Martin Thømt Jensen, Ole C. Heieren Hansen, Jeremy Berthod – Steffen Ernemann, Gudmundur Thorarinsson – Franck Dja Djédjé (Thorarinn Valdimarsson fra 73.), Martin Wiig (Olav Øby fra 85.), Bojan Zajic (Tom Erik Breive fra 68.) – Aaron Samuel.

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Vadmin Demidov, Daniel Mojsov (Ibrahima Drame fra 70.), Erland Hanstveit – Kristoffer Larsen (Amin Askar fra 46.), Stephane Badji (Kristoffer Barmen fra 46.), Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Jakob Orlov, Erik Huseklepp.

Det var bærumsklubbens annen åpningsseier på 14 år. Hjemmelaget vant fortjent i eliteseriecomebacket. Likevel holdt trener Bob Bradley beina godt plantet på jorden.

– Vi tar ikke av etter bare én seier. Vi har flere tøffe kamper foran oss, men vi skal nyte dette, sa amerikaneren.

– Det er viktig at spillerne får kjenne på vinnerfølelsen etter en tøff oppkjøring. Vi har slitt med å holde nullen i vinter, så det er ekstra godt å klare det, la den rutinerte treneren til.

Til tross for den klare seieren, pekte Bradley også på ting han ikke var helt fornøyd med.

– I perioder hadde vi bra tempo og godt pasningsspill, men vi falt innimellom dypt og ble tvunget til å slå langballer, mente han.

Les også: Dobbel Samuel mot tafatt Brann

Gode bytter

Stabæk gikk positivt ut og dikterte banespillet fra start. Det betalte seg tidlig da Craig Henderson testet venstrefoten etter 14 minutter. Etter å ha blitt servert av Franck Boli, bredsidet den newzealandske nysigneringen pent inn 1-0 i lengste hjørne.

Stabæk styrte kampen og var spesielt gode til å gjenvinne ballen mot et dyptliggende Sogndal-lag. Mot slutten fikk Bob Bradley fin uttelling for byttene sine. I det 79. minutt vartet innbytter Fredrik Brustad først opp med et målgivende innlegg til Nicolai Næss, som lett satte 2-0 i åpent mål.

Syv minutter senere fulgte han selv opp med å gjøre 3-0 alene med Sogndal-keeper Mathias Dyngeland. Brustad fikk en lekker pasning fra Stabæk-debutant Thomas Sokolowski, som hadde vært på banen i litt over ti minutter.

Les også: Sandes Ulf og Odd spilte 1-1

Ulrik Flo fikk en scoring for Sogndal vinket av for offside etter 66 minutter.

– Vi liker ikke å slippe inn så mange mål. Alle forsøkte i dag, men sånn er fotball. I perioder var vi veldig dårlige, men vi kom bedre med i annen omgang og hadde muligheten til å gjøre 1-1. Etter 2-0 ble det vanskelig, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Det var bare Stabæks annen åpningsseier siden 2000. Forrige gang klubben kunne juble for seier i 1. runde var mot Odd for fire år siden.

Les også: Superbytte reddet et Godset med startvansker

Ekspertene spår nedrykk

Mot alle odds rykket Stabæks unge mannskap opp igjen til eliteserien i første forsøk. Som i fjor må bærumsklubben motbevise ekspertene om den skal holde seg på øverste nivå. De fleste spår Stabæk rett ned til 1. divisjon.

Hjemmekampene på Nadderud blir nøkkelen for Bob Bradleys menn. Søndagens seier var en perfekt start på en lang sesong der alt vil handle om å berge plassen.

Les også: Glimt åpnet med poengdeling i elitecomebacket

Stabæk har tøffe kamper i vente de kommende ukene. Neste helg går turen til Bergen for å møte Brann, mens gullkandidat Molde er motstander på hjemmebane i runden etter. Deretter skal klubben spille borte mot Odd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus