Janukovitsj vil ha folkeavstemninger i hele Ukraina

Ukrainas ekspresident Viktor Janukovitsj oppfordrer til folkeavstemning i alle landets regioner for å avgjøre framtidig status, ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som en president som er med dere i alle mine tanker og hele min sjel, oppfordrer jeg hver eneste fornuftige borger i Ukraina: Ikke gi etter for bedragere! Krev folkeavstemning om statusen for hver eneste region i Ukraina, sier Janukovitsj til det ukrainske folk. Han flyktet til Russland i februar.

En folkeavstemning på Krim ble brukt som legitimering for den russiske annekteringen av halvøya. Folkeavstemningen ble torsdag fordømt av et flertall i FNs hovedforsamling.

Kommentarene fra den 63 år gamle ekspresidenten er det første han har uttalt offentlig på over to uker.

Russiske styrker i stort antall har samlet seg nær grensen til Ukraina, og amerikansk etterretning mener at Russland kan være i ferd med å forberede en invasjon i deler av Ukraina. Antall russiske soldater ble torsdag anslått til å utgjøre rundt 30.000 og være stigende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus