Lite homosex i norske skolebøker

Norske lærebøker skriver bare om heterofil sex, ifølge professor Åse Røthing. Hun mener tekstene i skolebøkene bør være mer inkluderende enn de er i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bøkene gir ikke informasjon verken om smittevern eller om seksuell lyst og tilfredsstillelse til elever som ikke orienterer seg heteroseksuelt, sier Røthing til Dagsavisen.

Hun er professor ved Høgskolen i Østfold og mener at situasjonen passer dårlig med det norske selvbildet som verdensmester i homotoleranse.

– Jeg tror det er ubevisst. Forlagene tenker at de har gjort sitt i henhold til læreplanens kompetansemål, for bøkene skriver om «seksuelle orienteringer». Men tolkningen gjør at det bare skrives om forelskelse og identitet. Det er påfallende at alt som handler om «seksuell praksis» kun handler om heterosex, sier hun.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) opplyser til avisen at regjeringen jobber med et forslag til en ny universell likestillings- og ikke-diskrimineringslov. I dette arbeidet vil det bli vurdert om det er behov for endringer i læremidlene for å motvirke diskriminerende holdninger.

Personvernpolicy