Saksøkte foreldrene - nå flytter Rachel (18) hjem igjen

Men rettsaken mellom Rachel og foreldrene pågår fortsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken om bortskjemte Rachel Canning har fått oppmerksomhet verden over etter at hun valgte å saksøke sine egne foreldre, fordi de ikke ville betale for utdanningen hennes.

Bakgrunnen var et ultimatum fra foreldrene: Forlat kjæresten eller flytt ut!

Få hele historien i videoen øverst i artikklen.

Den atten år gamle studenten og cheerleaderen valgte sistnevnte, og har fram til nå bodd hos en venninne. Hun hevdet at foreldrene kastet henne ut og nektet å betale for utdanningen hennes. Foreldrene hevder på sin side at datteren flyttet frivillig ut etter å ha nektet å følge husordensreglene.

Bakgrunn: Rachel (18) saksøker foreldrene fordi hun er blakk

Flytter hjem

Nå har saken tatt en ny vending. Ifølge New York Post har Rachel valgt å flytte hjem til foreldrene.

– Jeg er ikke her for å redegjøre for hva motivasjonen er for dette. Hun er ung og nå er hun hjemme igjen, fortalte advokaten til jenta Angelo Sarno under en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid, ifølge New York Post, gjengitt av TV2.

Foreldrene har under hele rettsaken vært klare på at de ønsket at datteren flyttet hjem igjen.

Men det betyr ikke at saken er over, for søksmålet står fortsatt ved lag.

Dommeren krass

Allerede første dag i retten kom dommeren med sitt syn på den spesielle saken.

– Skal vi åpne for at barn kan saksøke foreldrene hvis en 12-åringen ikke får en Xbox, eller en 13-åring som ikke får en iPhone, eller en 15-åring som ønsker seg en 60 tommers TV, spurte dommer Petter Bogaard retorisk i rettssalen i Morris County, ifølge tv2.no.

Da Channing flyttet ut fra foreldrene, ble barnevernet involvert. De konkluderte raskt med at foreldrene ikke hadde gjort noe kritikkverdig og at datteren bare var bortskjemt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus