– 175 opprørere drept i bakholdsangrep i Syria

Minst 175 islamister skal ha blitt drept av syriske regjeringsstyrker onsdag. Foto: Reuters
Minst 175 islamister skal ha blitt drept av syriske regjeringsstyrker onsdag. Foto: Reuters

Over 175 syriske opprørere og utenlandske krigere er drept i et angrep fra syriske regjeringsstyrker, melder det syriske nyhetsbyrået SANA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en melding fra det statlige byrået onsdag tilhører de fleste av de drepte islamistgruppene Nusrafronten og Liwa al-Islam.

Mange av de drepte opprørerne skal ha vært utenlandske statsborgere, deriblant saudiarabere, qatarere, jordanere og tsjetsjenere.

Kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, sier til Nettavisen at UD ikke vet om noen med norsk tilhørighet er involvert i denne saken.

Angrepet mot opprørerne skjedde ifølge SANA i Øst-Ghouta like utenfor hovedstaden Damaskus onsdag. Stedet er et kjent tilholdssted for militante islamister, og var ett av områdene som ble rammet av angrepene med kjemiske våpen som Assad-regimet trolig sto bak i august i fjor.

Blodige lik

På sin hjemmeside har SANA lagt ut mange bilder som angivelig viser de blodige likene av drepte islamister.

Statlig syrisk TV meldte tidligere på dagen at flere titall var drept i «det vellykkede» bakholdsangrepet og at de aller fleste var utenlandske statsborgere. Under operasjonen gjorde regjeringsstyrkene også store våpenbeslag.

Nusrafronten er al-Qaidas offisielle grein i Syria og kjemper med blodige og brutale midler mot regimet til president Bashar al-Assad og for å erstatte det med en islamistisk stat.

Hizbollah-støtte

Opplysningene om onsdagens angrep er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Men den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights sier at det stemmer at flere titalls personer ble drept i en militæroperasjon fra regjeringsstyrkene onsdag, og at Assads soldater fikk støtte fra soldater fra den libanesiske Hizbollah-bevegelsen.

En syrisk regjeringskilde sier at de aller fleste av de drepte opprørerne var jordanere og saudiarabere som hadde tatt seg inn i Syria fra Jordan tidligere samme dag.

Over 140.000 mennesker har blitt drept siden opprøret mot Assad-regimet begynte for snart tre år siden, og flere millioner syrere er sendt på flukt.

Personvernpolicy