Meny

Verdens mest ettersøkte narkokonge fengslet på ny

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige gang han satt fengslet, bestakk han fengselsbetjentene og rømte i skjul av en skittentøykurv. Den ettersøkte narkokongen Joaquin Guzman ble lørdag tatt av politiet i Mexico.

Lørdag ble han tatt i en felles aksjon mellom amerikanske og mexicanske politifolk, bekrefter anonyme kilder fra begge politistyrker overfor nyhetsbyrået Reuters.

Joaquin Guzman, som har gått under tilnavnet «El Chapo» fordi han er 170 centimeter høy og dermed relativt kortvokst til mann å være, har i mange år stått i spissen for narkotikakartellet Sinaloa.

Kartellet hans har deltatt i blodige kamper med andre narkokarteller om det nordamerikanske markedet.

Guzman er en av Mexicos rikeste menn, og står angivelig bak en fjerdedel av alle illegale stoffer som smugles inn i USA fra Mexico.

Det er ikke første gang Guzman har blitt arrestert. Etter å ha sittet bak murene siden 1993, lyktes det ham åtte år senere å flykte fra et mexicansk fengsel ved å bestikke fengselsbetjentene og flykte i en skittentøykurv.

I USA er han tiltalt for import av blant annet kokain, heroin og marihuana, i tillegg til flere tilfeller av pengeutpressing.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus