Meny

Gull til Norge i kvinnenes lagsprint

GULLJENTER: Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen sto for en maktdemonstrasjon på kvinnenes lagsprint og ordnet Norges åttende gull i Sotsji-OL. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen gikk inn til gull i kvinnenes lagsprint i OL.

En fantastisk innsats fra Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen sikret nytt norsk gull onsdag ettermiddag i kvinnenes lagsprint.

Ingvild Østberg gikk først ut fra start, mens Marit Bjørgen var anker i konkurransen hvor de norske jentene dominerte fra start.

Østberg og Bjørgen jobbet tidlig til seg en god luke til de andre konkurrentene, og finalen endte som en ren, norsk maktdemonstrasjon.

– Det var helt rått, jeg bøyer meg i hatten for Marit i dag, sa en beskjeden Flugstad Østberg til TV 2 etter løpet.

Sverige tok bronse

Østberg vekslet nesten likt med ledende Aino-Kaisa Saarinen etter første etappe på stafetten. Da var feltet fortsatt godt samlet, men Bjørgen rykket det i stykker på 2. etappe. Finnenes løper Kerttu Niskanen greide ikke å følge og var 2,8 sekunder bak ved veksling.

Saarinen tok inn ett sekund på Østberg på den neste etappen, men Bjørgen økte igjen og vekslet 4,9 sekunder foran da hun sendte Østberg ut på nest siste etappe.

Østberg tok vare på ledelsen og vekslet fire og et halvt sekund foran Finland.

Finland tok andreplass og sølv og passerte målstreken 9 sekunder bak Norge. Sverige tok bronse 19 sekunder bak.

– Ingvild var dritbra

En tydelig fornøyd Marit Bjørgen hyllet sin egen lagvenninne etter OL-gullet.

– I dag var Ingvild dritbra. Når hun holder nervene i sjakk så vet jeg at hun er helt rå. Det har hun vist i hele vinter. Utrolig artig å ta gull med Ingvild, sa Bjørgen til TV 2.

Hun legger ikke skjul på at skiene under onsdagens sprint var gode.

– Jeg følte meg veldig bra. Gutta i bua har stått på natt og dag. Jeg er utrolig takknemlig for jobben de har gjort. Det er vondt å se all kritikken de har fått. Jeg vet at de jobber døgnet rundt, og fem-seks timer lengre enn andre team, sa hun.

Gullet i kvinnenes lagsprinten er det åttende gullet Norge tar så langt i Sotsji-OL.

Norge har nå gått forbi Tyskland og til topps på medaljeoversikten i OL etter 71 av 98 øvelser.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus