Rykket ikke ut etter voldtektsmelding – får kritikk av spesialenheten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker mener det er kritikkverdig at operasjonslederen i Øst-Finnmark ikke sendte noen til Vadsø etter en voldtektsmelding i april i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten mener likevel at operasjonslederen ikke gjorde noe straffbart, og henla saken, skriver NRK.

Det var i april i fjor politiet i Øst-Finnmark fikk en telefon fra en kvinne som sa at hun var blitt voldtatt i Vadsø. I løpet av samtalen skal hun ha gitt uttrykk for at hun likevel ikke ønsket at politiet skulle komme.

– Vår konklusjon er at tjenestemannen gjorde en feilvurdering og handlet kritikkverdig, men at den opptreden ikke er klanderverdig, altså ikke straffbar, sier juridisk rådgiver Mona Skaaden-Bjerke ved Spesialenheten for politisaker til kanalen.

Politiet hadde ikke andre oppdrag da vurderingen om å ikke sende ut en patrulje ble tatt, og etterforskning burde vært iverksatt, ifølge Skaaden-Bjerke.

– Det er krevende å få kritikk for ting vi har gjort og kunne gjort annerledes. Samtidig er det viktig for oss å ta lærdom av det som kommer fram av Spesialenhetens vedtak, sier politimester Ellen-Katrine Hætta i Østfinnmark politidistrikt.