Meny

Hopp: Lagkonkurranse, menn

Jacobsen: – Jeg er nok svarteper

SKUFFET: Anders Jacobsen utpeker seg selv som svarteper etter at de norske hoppgutta skuffet under mandagens lagkonkurranse. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramatisk avslutning da Norge skuffet i lagkonkurranse i hopp.

Den tyske kvartetten Andreas Wank, Marinus Kraus, Andreas Wellinger og Severin Freund holdt unna for østerrikerne og seiret med 2,7 poengs margin.

Japan tok bronse med superveteranen Noriaki Kasai på laget.

Det norske laget var 50,4 poeng fra gull og 34,2 fra medalje.

– Jeg er veldig skuffet, men vi kan ikke skylde på innsatsen, sa landslagstrener Alexander Stöckl til TV 2 etter konkurransen.

– Alle prøvde sitt beste. Vi hadde en drøm, men vi var for langt unna, fortsatte Stöckl.

– Svarteper

Norge overrasket ved å sette sine antatt beste hoppere først. Det førte til at Norge ledet konkurransen etter to av åtte hopp.

Anders Bardal innledet med 137,5 meter, mens Anders Fannemel hoppet 127,5 meter.

Forspranget og mer til ble tapt da Anders Jacobsen (29 år mandag) og Rune Velta hoppet mot de andre nasjonenes enere. Jacobsen hoppet 119 meter under svært vanskelige forhold, mens Velta noterte 125 meter.

– Det er mange som gjorde det bra her i dag, jeg er nok svarteper nå. Jeg hadde framgang i andrehoppet, men det holder ikke mot de beste. Det er ikke bra nok, sier Anders Jacobsen til NRK om sitt førstehopp.

Etter første omgang var Norge 33 poeng bak ledende Tyskland og 21,5 poeng bak Japan på bronseplass. Tyskerne ledet 2,5 poeng foran Østerrike etter at særlig Kraus (136,5 meter) og Freund (131,5) slo til. For Østerrike var hoppukevinner Thomas Diethart best med 136 meter.

Gull til Tyskland

I annen omgang leverte Bardal igjen, med 133 meter og beste hopp i sin gruppe, men verken Fannemel (133), Jacobsen (130,5) eller Velta (125,5) greide å hevde seg mot de beste i sine grupper.

Tyskland mistet ledelsen til Østerrike da Wank ble slått av Michael Hayböck i første gruppe, men vant den tilbake da Kraus og Wellinger begge var best i sine grupper mot Thomas Morgenstern og Diethart.

Freund var bare femte best i siste gruppe, men tapte bare sju tideler til Gregor Schlierenzauer, og dermed kunne tyskerne juble.

På Japans bronselag hoppet Reruhi Shimizu, Taku Tekauchi, Daiki Ito og 41-årige Kasai.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus