Meny

Norsk lege stanset på vei inn i Kongo

Her ankommer den norske legen Lavrantz Kyrdalen Fleuve Congo Hotel sent søndag kveld. Han er en av de to som skrev helserapporten om Joshua French. Den andre, Gunnar Farstad, ble stoppet i visumkontrollen på flyplassen i Kinshasa, og var ved midnatt søndag ikke kommet til hotellet. Etter planen skal de to vitne i retten i Ndolo militærfengsel mandag. (Foto: Marte Christensen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske legen Gunnar Farstad ble søndag returnert til Norge etter å ha blitt nektet innreise til Kongo. Han skulle etter planen ha vitnet i rettssaken mot Joshua French.

Farstad kom til Kongo sammen med sin kollega Lavrantz Kyrdalen søndag kveld, og begge var hastetilkalt for å vitne i rettssaken mot Joshua French mandag.

Kyrdalen fikk passere uten problemer, mens Farstad ble holdt igjen og returnert med samme fly som han kom.

Utenriksdepartementet (UD) vet ikke hvorfor Farstad ikke fikk slippe inn i Kongo.

– Begge legene har identiske papirer og har fått visum utstedt samtidig, sier ministerråd Jon Otto Brødholt i UD til NTB.

Les også: – Joshua French ble angrepet i fengselet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus