Meny

Leter etter ung mann i sjøen ved Lindesnes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket etter 23-åringen som ifølge kjæresten falt i havet ved Lindesnes torsdag ettermiddag, er avsluttet for dagen uten resultat.

– En navngitt person har falt i vannet og forsvunnet. Slik forholdene er på stedet er det ikke rart han har forsvunnet etter å ha falt uti. Det er svært krevende forhold i området, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen til NRK.

Antatt omkommet

Han opplyser at Sea King-helikopteret har lett med varmesøkende kamera etter mannen.

Det er ingen forbindelse mellom denne ulykken og den andre leteaksjonen i regionen torsdag, men politiet frykter samme tragiske utfall i begge sakene.

– Vi må dessverre anta at både de to personene som var om bord i fiskebåten og den tredje personen som falt i sjøen i ettermiddag er omkommet, sier Gabrielsen til NRK.

Utfordrende søk

Redningshelikopter var på stedet etter få minutter, men det ble ikke gjort noen funn.

– Helikopteret var i nærheten i forbindelse med søk etter en båt i samme område, men personen er ikke funnet, sier Siv Namork ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Personen skal ha falt fra land, og vitnene skal også ha stått på land da de observerte fallet. Redningslederen påpeker at søkeforholdene er vanskelige grunnet grov sjø og skum i vannet.

Kjæresten var vitne

Innsatsleder Knut Ås i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at et par sto og så på bølgene da ulykken skjedde.

– Et ungt par i 20-årene sto helt nede på sørspissen og så på bølgene. De sto for nærme de store bølgene, så den 23 år gamle mannen ble tatt og havnet i sjøen, sier Ås.

Kvinnen er uskadd, men blir behandlet av ambulansepersonell i stedet.

– Hun er i sjokk, sier Ås.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus