USA gjentar støtte til Japans sikkerhet

USAs utenriksminister John Kerry
USAs utenriksminister John Kerry
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har igjen understreket sin støtte til forsvaret av Japan, betydningen av sikkerhetsavtalen mellom de to landene og stabiliteten i Stillehavsområdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister John Kerry fastslo dette etter samtaler med Japans utenriksminister Fumio Kishida i Washington fredag på bakgrunn av Kinas økende selvhevdende territoriale krav.

Begge ministre sa at forholdet er robust, til tross for amerikansk kritikk etter at statsminister Shinzo Abe i desember besøkte det omstridte tempelet og hellige stedet Yasukuni, der åndene etter dem som ble drept i krig for Japan minnes.

– Jeg understreket at USA forblir like forpliktet som noen gang før til å opprettholde avtaleforpliktelsene med våre japanske allierte, sa Kerry etter samtalene.

– Det gjelder også med hensyn til Øst-Kinahavet, presiserte Kerry. Kina har gjort krav på øyer der som Japan mener er sine.

Den amerikanske utenriksministeren gjentok at USA verken anerkjenner eller respekterer Kinas nye luftforsvarssone i Øst-Kinahavet, og sa at USA ikke kommer til å endre hvordan militære operasjoner gjennomføres i området.