Usikkert om Uhrenholdt Jacobsen drar hjem fra OL

USIKKET HVA SOM SKJER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet sin bror fredag. Det er ikke bestemt hva som skjer med den norske OL-deltageren, om hun blir eller reiser hjem til Norge. (Foto: NTB scanpix)
USIKKET HVA SOM SKJER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet sin bror fredag. Det er ikke bestemt hva som skjer med den norske OL-deltageren, om hun blir eller reiser hjem til Norge. (Foto: NTB scanpix)

Langrensjentene har fått oppfølging av psykolog etter meldingen om dødsfallet til Uhrenholdt Jacobsens bror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens melding om at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet sin bror har de norske langrennsjentene fått oppfølgning av idrettspsykologer i Sotsji.

Til TV 2 forteller landslagssjef Vidar Løfshus at løperne får oppfølging av troppens lege Dag Lunde.

– I går kom også Britt Tajet-Foxell, som er vår psykolog. Vi har jobbet med alle sammen, sier Løfshus.

Landslagssjefen tok seg tid til å snakke med pressen om situasjonen få timer før dagens første øvelse i OL for langrennstroppen, 15 kilometer skiathlon for kvinner.

- Stemningen er nedbrutt, men vi prøver så godt vi kan å fokusere på rennet i dag. Det var en gripende samling. Mange tårer, sier Løfshus til VG.

Avisen skriver at det er usikkert hva som skjer med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Det er ikke bestemt om hun blir i Sotsji eller reiser hjem til Norge.

Les også: Astrid Uhrenholdt Jacobsen miste broren

Fredag ønsket ikke den norske pressesjefen Halvor Lea å si noe om hvordan dødsfallet ville påvirke Uhrenholdt Jacobsens videre deltakelse under OL i Sotsji.

– Jeg tror ikke vi sier noe om det i dag. Vi har nå fokus på morgendagens konkurranse, og så er det andre som ivaretar Astrid, sa Lea til NRK

Uhrenholdt Jacobsen var i OL-byen da hun fikk beskjed om brorens bortgang.

– Nå er vi opptatt av å ta vare på Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og har ingen kommentar ut over pressemeldingen, sa langrennstroppens pressesjef Gro Eide.

Uhrenholdt Jacobsen skulle uansett ikke gå lørdagens åpningsdistanse, 15 kilometer med skibytte.

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng skal gå for Norge i den øvelsen.

27-åringen fra Oslo ble verdensmester i sprint i Sapporo i 2007. Hun har tre verdenscupseire og vunnet flere NM-gull.

Les alt om OL her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus