Ni fylkeslag vil vrake Borten Moe

Partileder Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i Senterpartiet forrige uke. Sistnevnte er soleklar favoritt som ny partileder, mens Navarsete er på vei ut. Borten Moes skjebne i ledelsen er uviss. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Partileder Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i Senterpartiet forrige uke. Sistnevnte er soleklar favoritt som ny partileder, mens Navarsete er på vei ut. Borten Moes skjebne i ledelsen er uviss. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Om Ola Borten Moe fortsetter som nestleder i Senterpartiet, er helt i det blå. Ni fylkeslag vil vrake ham, men han kan likevel reddes av tunge Sp-bastioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer tydelige signaler fra fylkeslagene i Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus, Telemark, Finnmark, Hordaland og Sogn og Fjordane om at Borten Moe bør ut av partiledelsen. Disse ni fylkespartiene har til sammen 120 av 307 utsendinger til landsmøtet på Lillestrøm i april, skriver Aftenposten.

– Dette er en intern prosess jeg ikke har tenkt å kommentere. Jeg har tro på at landsmøtet kommer fram til en samlende og god løsning, sier Borten Moe til NRK fredag morgen.

Likevel behøver ikke mistilliten bety at løpet er kjørt for den omstridte nestlederen. Får han støtte fra de to trøndelagsfylkene, samt Troms, Hedmark, Oppland, Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland – flere av dem tunge Sp-bastioner – vil han ha støtte fra 136 utsendinger.

Les også: Presset mot Borten Moe fortsetter

Største nederlag

Ola Borten Moe har slett ikke gitt opp kampen om å fortsette som nestleder, men det som er sikkert, er at han ikke kan fortsette som nestleder uten tillit.

– Jeg vil ikke kunne fortsette som nestleder uten tillit og uten at partiet vil ha meg. Jeg har registrert en god del uttalelser om min person. Det må jeg ta til etterretning, men det ville være fint om man nå kunne begynne å være for folk og ikke imot dem, sier Borten Moe til Aftenposten.

Torsdag sa han i et intervju med TV 2 at han erkjenner at han ikke har lyktes fullt ut med å gjøre en god jobb for partiet i tospann med Trygve Slagsvold Vedum under leder Liv Signe Navarsete.

– Det er alvorlig, og det er mitt største nederlag som en av lederne i Senterpartiet, sa Borten Moe.

Les også: Senterpartiet kan få todelt ledelse

Ser mot sentrum

Borten Moe mener at til tross for at han ikke har lyktes så langt som nestleder, så har han likevel mye å bidra med på toppen av Senterpartiet. Han mener han kan «tilføre energi, mine perspektiver» og «ta Senterpartiet videre». Blant annet ønsker han å samarbeide mer med KrF og Venstre – uten å svekke båndene med SV og Arbeiderpartiet.

– Jeg ser ikke på dette som motsetninger. Vi deler et naturlig verdifellesskap med de andre sentrumspartiene, og vi har ikke sittet på Stortinget sammen siden 1997, sier 37-åringen til NRK.

Nå mener han at det er viktig at Senterpartiet blir slagkraftige.

– Vi ser et regjeringsprosjekt som utfordrer partiets verdigrunnlag på mange områder. Vi må gjøre jobben vår, og jeg ønsker å bidra til å trekke partiet opp og fram.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus