Presset mot Borten Moe fortsetter

Partileder Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i Senterpartiet forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Partileder Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i Senterpartiet forrige uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Selv om Marit Arnstad har gjort det klart at hun ikke stiller som lederkandidat i Senterpartiet, fortsetter presset mot Ola Borten Moe. Flere partilag vil legge en lederkabal uten ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste tror veien ligger åpen for Trygve Slagsvold Vedum som ny partileder, men i enkelte Sp-fylker jobbes det nå aktivt for å finne alternativer til Borten Moe som nestleder, skriver Nationen.

Avisen har vært i kontakt med 13 av de 19 fylkeslagene i partiet, og det eneste flere virker å være enige om, er at Borten Moe ikke bør ha en plass i den nye ledertrioen. Seks av fylkeslagene sier nei til at den tidligere olje- og energiministeren kan fortsette som nestleder etter landsmøtet til våren.

Enkelte opplyser at det jobbes med å finne alternative nestlederkandidater. Fylkeslagene i de to trøndelagsfylkene er de eneste avisen har snakket med som gir uforbeholden støtte til Ola Borten Moe.

Selv svarer Borten Moe med to punkter når Nationen spør hva han vil gjøre for å styrke sin posisjon fram mot landsmøtet:

– Nå er det en intern prosess, fylkene og valgkomiteen skal få gjøre sitt, skriver han i en tekstmelding til avisen.

– Det hadde vært fint om vi kunne begynne å være for ulike personer, ikke imot, fortsetter han.

I trøndelagsfylkene er man helt enige.

– Det er greit at andre ikke er enige med oss, men da synes jeg de må snakke fram andre kandidater istedenfor å snakke ned kandidaten vi foreslår, sier Gunn Iversen Stokke i Borten Moes hjemfylke Sør-Trøndelag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus