Meny

Dumpingskandale i Great Barrier Reef

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere river seg i håret etter at myndighetene godkjente det som vil bli en gigantisk kullhavn i Great Barrier Reef.

Prosjektet går ut på å utvide Abbot Point-havna i Queensland for mer kulleksport. Dermed skal tre millioner tonn mudret bunnfall dumpes i korallrevet, skriver BBC.

Sent i fjor godkjente australske myndigheter en søknad om å utvide kullterminalen. Mudringen er nødvendig for at skip skal kunne komme inn til havna.

– Ivaretar miljøet

Godkjenningen har imidlertid en rekke begrensninger av hensyn til miljøet, skriver The Guardian.

– Godkjenningen er i tråd med tilsynets anbefaling om at utvikling langs Great Barrier Reef kun skal skje i eksisterende havner, var kommentaren fra styreformann Dr. Russel Reichelt. 

– Det er viktig å bemerke at det godkjente området består av sand, silt og leire, og ikke noe korallrev eller sjøgress, sa han. 

Se også: Fiskene rømmer fra Great Barrier Reef

Forskere i harnisk

233 forskere har underskrevet et brev til Great Barrier Reef Marine Park Authority for å forsøke å stoppe planene, og miljøverngrupper har fordømt vedtaket. 

Greenpeace har uttalt at et slikt prosjekt vil bli en internasjonal flause.

– Klarsignalet for dumping er enda et slag mot revet, som videre truer livet i havet, dens status som verdensarv og Australias turisme og fiskeindustri, har kampanjeleder Louise Matthiesson sagt i en uttalelse.

Se også: Great Barrier Reef har naturens heteste show

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus