Hus kan kollapse etter brann i Hammerfest

Hus kan kollapse etter brann i Hammerfest
Hus kan kollapse etter brann i Hammerfest

Brannvesenet har kontroll på brannen i et boligkompleks med 16 leiligheter i Hammerfest. Politiet er sikre på at alle som oppholdt seg i bygget da brannen startet, kom seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Huset innvendig er utbrent, men yttervegg står. Veggene kan rase sammen, men det utgjør ingen akutt fare for nabolaget eller brannmannskapet, sier politioverbetjent Olav Andreassen til Finnmark Dagblad.

Slokkingen pågikk da for fullt, og det er samtidig fare for at bygget som huser 16 leiligheter i sentrum av Hammerfest, skulle rase sammen.

– Vi har sperret av åstedet, så vi har ganske god kontroll. Vi regulerer også trafikken, sier han.

Fem personer evakuert

Det er foreløpig uklart om det er mulig for brannvesenet å redde noe av bygningen.

– Det er en vertikaldelt bygning. Den ene delen er brent ned, den andre er den de prøver å berge nå og ikke har kontroll på, sier Thomassen.

Fem personer kom seg velberget ut fra leilighetskomplekset som sto i brann i Hammerfest sentrum fredag morgen.

– Vi er sikre på at alle kom seg ut, i og med at vi tidlig hadde branndykkere inne, som gikk gjennom bygget, sier Thomassen.

Brannvesenet har satt opp et varmetelt for at de evakuerte skal ha en plass å varme seg.

Påvirker flytrafikken

Politiet ble ved 5-tiden fredag morgen varslet av en automatisk brannalarm i bygningen. Også brannvesenet rykket ut. Brannvesenet har i tillegg anmodet om bistand fra Sivilforsvaret og Avinor.

Det er ingen flyavganger- eller atkomster på Hammerfest lufthavn tirsdag morgen, fordi brannmannskapene hjelper til med å slukke brannen.

– Så lenge de bruker utstyret der så har vi ikke mulighet til å lande flyene. Folk må bare møte som normalt. Vi kjører buss til Alta og Lakselv. De som skal bli flydd inn blir satt ned på en av de nærmeste flyplassene, sier informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til Finnmark Dagblad.

Personvernpolicy