– La bilen stå om du ikke må kjøre

Mandagens dårlige kjøreforhold på Østlandet fortsetter tirsdag morgen. Politiet ber bilister vurdere om de faktisk må kjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, spår mye nedbør i Aust-Agder, Telemark og på Østlandet, ifølge Aftenposten.

– Her kan det komme opp mot ti cm snø i løpet av dagen, og med minusgradene, så kan det fort bli 15 cm snø enkelte steder, sier Haga til avisen.

Les også: Kjedekollisjon på E6 på Romerike

Magne Storaker ved Agder politidistrikt oppfordrer derfor bilistene til å være forsiktige også i morgen:

– Det rådet jeg har er at bilistene må beregne god tid, og at om de ikke har en god grunn til å kjøre, så må de ikke gjøre det, sier Storaker til Aftenposten.

Grunnet mange trafikkuhell på mandag ser det ut til at denne uken vil bli svært dyr for forsikringsbransjen.

– I dag smeller det faktisk for bortimot 30 millioner, og det er mellom 1.200 og 1.500 skader. Så i dag er det mange som opplever at de kjører i bilen foran eller ut av veien. Det er et krevende føre, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i forsikringsselskapet If til TV 2.

En kjedekollisjon på E6 på Romerike var blant de mest omfattende ulykkene mandag. En bil snurret rundt, et vogntog veltet og sperret E6. Deretter kjørte flere personbiler i hverandre. Foreløpig er det ikke meldt om noen alvorlige personskader etter ulykken. De materielle skadene er sannsynligvis store.

Les også: Snøværet skapte dyrt kaos på norske veier

Les også: Snøværet skaper forsinkelser på Oslo lufthavn

Personvernpolicy