Meny

Skolepolitiker i Frp vil kutte et skoleår

LANSERER FORSALG: BEnte Thorsen (Frp) vil gjeninnføre niårig grunnskole i Norge. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolepolitiker Bente Thorsen (Frp) på Stortinget kaster seg inn i skoledebatten og sier hun ønsker å gjeninnføre niårig grunnskole og skolestart for sjuåringer.

Thorsen mener dette vil kreve mer kvalitet i opplæringen og løse lærerkrisen, skriver VG.

– Personlig er jeg for at vi gjeninnfører den niårige skolen. Den tiårige skolen har ikke innfridd forventningene om bedre kvalitet og resultater. I stedet vil et mer komprimert skoleløp kreve større kvalitet i undervisningen og sikre at flere elever er skolemodne, sier Thorsen.

Frp-representanten støtter med dette tidligere utdanningsminister for Høyre og leder i tankesmien Civita, Kristin Clemet, som mener det var feil å innføre tiårig grunnskole i Norge. Til Klassekampen sier Clemet at dagens skoleløp kan komprimeres.

– Samfunnsøkonomisk koster det store summer at alle starter ett år tidligere på skole, sier Civita-lederen.

Thorsen og Clemet er dermed helt uenige med Høyres medlem av Stortingets utdanningskomité Kristin Vinje som søndag tok til orde for at barn skal begynne ett år tidligere på skolen enn i dag.

Høyre-topp Nikolai Astrup foreslår å korte ned skoleløpet i den andre enden, og avslutte skolen etter tolv år.

Venstres stortingsrepresentant Iselin Nybø sa søndag at samfunnet gjerne kan ta debatten om tidligere skolestart, men at det først må jobbes med barnehagetilbudet, som det i dag er store utfordringer med.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus