Meny

Store mengder narkotika i norske fengsler

FRI FLYT AV DOP? Kriminalomsorgen melder om beslaglegging av nesten like store mengder narkotika i norske fengsler som i hele fjor, til tross for at vi fortsatt befinner oss i januar. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 dager inn i år 2014 er det beslaglagt nesten like mye narkotika som i store deler av fjoråret i norske fengsler.

– Det har vært rimelig bra med beslag, dessverre. Vi har funnet mer de to-tre første ukene i år enn vi gjorde store deler av fjoråret, sier hundefører Håkon Ingul i Kriminalomsorgen til NRK.

Ifølge kanalen blir de innsatte stadig mer kreative i hvordan de skjuler innsmuglet narkotika på cellene, og hvordan stoffene blir tatt inn i fengslene.

– Det er ikke vanskelig å få inn. Det er for det første gjennom besøk, i sko, i klær, og det er utro tjenere som også tar med inn. Det er mange måter å gjøre det på, sier en innsatt som har sonet i flere norske fengsler.

Ingul bekrefter at også fengselsansatte har blitt dømt for innsmugling av narkotika. Likevel er ikke dette det største problemet.

Ved Oslo fengsel er det en gjenganger folk på utsiden kaster narkotika over muren og inn på uteområdet til fengselet.

– Vi ønsker å få et nett over luftegårdene, sier leder i Oslo fengsel, Kim Ekhaugen.

Det er ifølge NRK også et ønske fra flere fengsler om større tilgang på narkotikahunder. I dag skal fem hunder dekke 23 fengsler på østlandsområdet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus