Meny

Skogbrann i Stryn truet boligfelt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tre som falt over en høyspentlinje, førte til brann i et skogområde i Stryn lørdag morgen. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, men det advares mot stor brannfare i området.

– Vi fikk melding om en brann i et skogholt vest for et byggefelt på Rake i Stryn klokka 9.26. Det var sterk vind i området, men det er nå meldt om at brannvesenet har kontroll på brannen, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Han ber folk tenke seg godt om når de ferdes ute i naturen.

– Det er mye dødt gress og tørr vegetasjon, så bålbrenning er vi ikke interessert i at folk driver med nå, selv om det ikke er nedlagt noe forbud.

– Et lite bål eller at noen slenger fra seg sneiper i tørt gress, kan få en helt annen konsekvens enn de hadde tenkt, sier Rimmen.

Les også: Fem personer evakuert fra brann i Kalvåg

Natt til lørdag kom det også melding om brann oppe i fjellsiden nord for Kroken i Luster. Det viste seg å være bålbrenning av materialer ved en nedlagt gård, og saken blir etterforsket, melder politidistriktet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus