Per Eirik Johansen: 1959 - 2014

Artister i sorg etter platedirektørs død

Per Erik Johansen, tidligere direktør i EMI. Foto: Terje Bringedal
Per Erik Johansen, tidligere direktør i EMI. Foto: Terje Bringedal

Tidligere direktør for plateselskapet Emi Norge, Per Eirik Johansen, døde i Oslo natt til onsdag, 54 år gammel. Han er også kjent som manager for Sivert Høyem og Jarle Bernhoft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johansen kom opprinnelig fra Tromsø, der han også hadde en bakgrunn som musiker i flere band, men var nå bosatt i New York med sin familie, skriver Nordlys.

Per Eirik Johansen er også kjent som platedirektøren som ga Lene Marlin sjansen, og som samarbeidet tett med henne i flere år etter gjennombruddet.

Blant artistene han har vært manager for, er Jarle Bernhoft, Röyksopp, Sondre Lerche og Sivert Høyem.

– Vi var veldig nære venner. Han var faktisk en av mine nærmeste venner. Det er veldig, veldig rart at han Per Eirik er borte, sier Høyem til Nordlys.

– Per Eirik har vært en essensiell og uvurderlig part i våre liv som musikere; helt fra den spede begynnelsen i våre ungdomsår og fram til i dag. Vi kommer til å savne ham, skriver Röyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland i en uttalelse.

Per Eirik Johansen var på besøk i Oslo da han døde. Johansen ble 54 år gammel.

Les også:

Tor Milde er død

Jon Bing er død

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus