Sture Bergwall kan få mer åpen behandling

Forsvarsadvokat Thoams Olsson og Sture Bergwall fotografert i Förvaltningsrätten i Falun under rettssaken i høst. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)
Forsvarsadvokat Thoams Olsson og Sture Bergwall fotografert i Förvaltningsrätten i Falun under rettssaken i høst. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)

Sture Bergwall bør få behandling under åpne forhold, foreslår svenske rettspsykiatere. Bergwall, som tidligere kalte seg Thomas Quick, «tilsto» i sin tid åtte drap, men er senere frikjent for samtlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag sendte den rettspsykiatriske klinikken på Säter i Midt-Sverige inn en betenkning der det heter at Bergwall fortsatt bør gjennomgå tvungen behandling, men at denne bør skje under mer åpne forhold enn hittil.

– For det første er Bergwall blitt frikjent for åtte drap han tidligere var dømt for, sier Säters sjef Ulf Cristofferson til nyhetsbyrået TT.

– Dessuten går det rettsmedisinske instituttet Rättsmedicinalvärket inn for det samme, tilføyer han.

Sture Bergwall er blitt orientert om forslaget til behandling under åpnere forhold av sin advokat Thomas Olsson.

Sture Bergwall har sittet inne i 23 år dømt for drap han senere har blitt frikjent for. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)Sture Bergwall har sittet inne i 23 år dømt for drap han senere har blitt frikjent for. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)

– Det føles fantastisk at jeg skal få møte våren som en fri mann, sier mannen som har sittet innesperret på Säter i 23 år.

Tre av menneskene Bergwall var dømt for å ha drept, var norske kvinner: Trine Jensen, Therese Johannessen og Gry Storvik. Den norske eksperten Tor Langbach er blitt bedt om å være med i et svensk utvalg som skal granske alle sider ved den såkalte Quick-saken.

Personvernpolicy