Eks-lege tiltalt for overgrep mot ni personer

En 57 år gammel tidligere lege er tiltalt for voldtekt og overgrep mot åtte gutter og en jente, men nekter straffskyld for alt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har sittet i varetekt i mer enn halvannet år etter at han ble pågrepet i leiligheten sin på Majorstuen i juni 2012. Pågripelsen skjedde etter at en 15 år gammel gutt anmeldte legen for voldtekt, skriver Aftenposten.

Tiltalen forteller om en rekke grove overgrep, der legen skal ha dopet ned ungdommene og voldtatt dem. Noen av voldtektene omfattet samleie. At gutten som anmeldte saken bare var 15 år gammel, er straffeskjerpende.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe av det han er tiltalt for. Han er lettet over at han endelig skal få anledning til å forklare seg, sier hans forsvarer, advokat Johnny Veum, til Aftenposten.

Overgrepene skal ha skjedd etter at mannen ifølge tiltalen skjenket ungdommene med sprit blandet med narkotika. Det satt ofrene ute av stand til å motsette seg overgrepene.

Nordmannen har tidligere bodd og jobbet i Sverige, der han har sonet flere dommer for seksuelle overgrep, ifølge Aftenposten. Han ble tidlig på 90-tallet fratatt legelisensen i Sverige.

Rettssaken mot 57-åringen starter i Oslo tingrett 3. februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus