Eks-lege tiltalt for overgrep mot ni personer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 57 år gammel tidligere lege er tiltalt for voldtekt og overgrep mot åtte gutter og en jente, men nekter straffskyld for alt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen har sittet i varetekt i mer enn halvannet år etter at han ble pågrepet i leiligheten sin på Majorstuen i juni 2012. Pågripelsen skjedde etter at en 15 år gammel gutt anmeldte legen for voldtekt, skriver Aftenposten.

Tiltalen forteller om en rekke grove overgrep, der legen skal ha dopet ned ungdommene og voldtatt dem. Noen av voldtektene omfattet samleie. At gutten som anmeldte saken bare var 15 år gammel, er straffeskjerpende.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe av det han er tiltalt for. Han er lettet over at han endelig skal få anledning til å forklare seg, sier hans forsvarer, advokat Johnny Veum, til Aftenposten.

Overgrepene skal ha skjedd etter at mannen ifølge tiltalen skjenket ungdommene med sprit blandet med narkotika. Det satt ofrene ute av stand til å motsette seg overgrepene.

Nordmannen har tidligere bodd og jobbet i Sverige, der han har sonet flere dommer for seksuelle overgrep, ifølge Aftenposten. Han ble tidlig på 90-tallet fratatt legelisensen i Sverige.

Rettssaken mot 57-åringen starter i Oslo tingrett 3. februar.