TV 2:

Høyres beste måling siden valget

Erna Solberg kan glede seg over fremgang for Høyre på partibarometeret, men hennes politiske allierte går alle tilbake. Mandag var statsministeren og partilederen på NHOs Solamøte 2014. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Erna Solberg kan glede seg over fremgang for Høyre på partibarometeret, men hennes politiske allierte går alle tilbake. Mandag var statsministeren og partilederen på NHOs Solamøte 2014. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Høyre får en oppslutning på 28,6 prosent i TV 2s januarmåling. Det er partiets beste resultat på disse målingene siden valget. Venstre raser derimot og har mistet over en tredel av oppslutningen siden desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som nå er det desidert minste av regjeringens støttepartier går tilbake hele 2,7 prosentpoeng til 4,2 prosent på partibarometeret, som er laget av TNS Gallup for fjernsynskanalen. Tross den markante tilbakegangen, er det over sperregrensen og ville gitt Venstre syv stortingsmandater. I motsetning til valgresultatet, ville det ikke vært nok til at Frp og Høyre kunne sikre flertall med støtte bare fra Venstre, slik de faktisk kan på Stortinget frem til neste valg.

Høyres fremgang på 0,8 prosentpoeng er det eneste lyspunktet i denne målingen for regjeringen og støttepartiene. Fremskrittspartiet går tilbake 0,3 til 12,6, mens KrF faller 0,9 til 5,5 prosent.

På rødgrønn side er det derimot fremgang for alle de tre tidligere regjeringskameratene. Arbeiderpartiet øker med 0,9 prosentpoeng til 32,4 prosent, mens SV går frem 0,3 til 4,8 prosent. Selv om det stormer rundt Senterpartiet, som er inne i en ledelseskrise, kryper partiet frem beskjedne 0,1 prosentpoeng il 5,1 prosents oppslutning.

De Grønne går frem 0,6 til 3,2 prosent, mens Rødt står stille med en oppslutning på 1,3 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus