«American Hustle» vant flere Golden Globe-priser

Filmen «American Hustle» vant flere av de mest prestisjefylte prisene under Golden Globe-utdelingen, blant annet i kategorien for beste komedie eller musikal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golden Globe-vinnerne

* Beste film: «12 Years a Slave» (drama) og «American Hustle» (komedie/musikal)

* Beste kvinnelige hovedrolle: Cate Blanchett for «Blue Jasmine» (drama) og Amy Adams for «American Hustle» (komedie/musikal)

* Beste mannlige hovedrolle: Matthew McConaughey for «Dallas Buyers Club» (drama) og Leonardo DiCaprio for «The Wolf of Wall Street» (komedie/musikal)

* Beste kvinnelige birolle: Jennifer Lawrence for «American Hustle»

* Beste mannlige birolle: Jared Leto for «Dallas Buyers Club»

* Beste regissør: Alfonso Cuarón for «Gravity»

* Beste ikke-engelskspråklige film: «Den store skjønnheten»

* Beste manus: Spike Jonze for «Her»

* Beste animasjonsfilm: «Frost»

* Beste sang: «Ordinary Love» til «Mandela: Long Walk to Freedom»

* Beste musikk: Alex Ebert for «All Is Lost»

* Beste TV-serie: «Breaking Bad» (drama) og «Brooklyn Nine-Nine» (komedie)

* Beste miniserie eller TV-film: «Behind the Candelabra»

* Beste kvinnelige skuespiller i en TV-serie: Robin Wright for «House of Cards» (drama) og Amy Poehler for «Parks and Recreation» (komedie)

* Beste mannlige skuespiller i en TV-serie: Bryan Cranston for «Breaking Bad» (drama) og Andy Samberg for «Brooklyn Nine-Nine»

* Beste kvinnelige skuespiller i en miniserie eller TV-film: Elisabeth Moss for «Top of the Lake»

* Beste mannlige skuespiller i en miniserie eller TV-film: Michael Douglas for «Behind the Candelabra»

* Beste kvinnelige birolle i en serie, miniserie eller TV-film: Jacqueline Bisset for «Dancing on the Edge»

* Beste mannlige birolle i en serie, miniserie eller TV-film: Jon Voight for «Ray Donovan»

Amy Adams vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i en film, musikal eller komedie for sin rolle i «American Hustle». Beste mannlige skuespiller ble Leonardo DiCaprio for hovedrollen i Martin Scorsese-filmen «The Wolf of Wall Street».

23 år gamle Jennifer Lawrence vant prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats i «American Hustle». Beste mannlige birolle sto Jared Leto for i «Dallas Buyers Club».

Se stjernene på den røde løperen før prisutdelingen her

Mexicaneren Alfonso Cuarón vant prisen for beste regi for romfartsthrilleren «Gravity».

Den danske regissøren Thomas Vinterberg kommer ikke hjem med noen statuett i bagasjen. Den danske filmen «Jakten» var nominert som beste fremmedspråklige film, men den prisen gikk til italienske «Den store skjønnheten».

Disney-filmen «Frost» vant prisen for beste animasjonsfilm.

«12 Years a Slave» forteller den sanne historien om en fri, svart mann som blir solgt som slave i USA på 1800-tallet. Den var på forhånd regnet som storfavoritt til å vinne.

Kultserien Breaking Bads siste sesong var en av fjorårets store snakkiser i TV-verden, og serien var på forhånd favoritt til å vinne. Det er første gang serien vinner den gjeve prisen.

Bryan Cranston vant for beste mannlige hovedrolle i en dramaserie for sin tolkning av den kreftsyke tidligere kjemilæreren Walter Wight.

De andre nominerte i kategorien for beste TV-drama var «Downton Abbey», «The Good Wife», «House of Cards» og «Masters of Sex».

«Behind the Candelabra» vant prisen for beste TV-film eller miniserie, mens Elisabeth Moss vant i kategorien for beste kvinnelige skuespiller i en miniserie eller TV-film for sin innsats i «Top of the Lake».

Jacqueline Bisset fikk prisen for beste kvinnelige birolle i en serie, miniserie eller TV film for sin rolletolkning i «Dancing on the Edge». Veteranen Jon Voight vant i tilsvarende kategori for menn for sin innsats i «Ray Donovan».

Priser i 25 kategorier, 14 innen film og elleve fra TV, skal deles ut under prisutdelingen. Komikerne Tina Fey og Amy Poehler er vertinner.

Utdelingen regnes som den nest største filmprisen i USA etter Oscar. Golden Globe er en viktig pekepinn på hvilke filmer som vil utmerke seg under Oscar-utdelingen, som avholdes 2. mars i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus