Afghanistan løslater 72 fanger USA mener er farlige

President Hamid Karzai slipper fri 72 afghanske fanger som USA fortsatt mener er farlige. Foto: Findlay Kember / Reuters / NTB scanpix
President Hamid Karzai slipper fri 72 afghanske fanger som USA fortsatt mener er farlige. Foto: Findlay Kember / Reuters / NTB scanpix

Afghanske myndigheter vil slippe fri 72 mistenkte Taliban-krigere som USA mener er farlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanerne mener de innsatte står bak angrep mot ISAF-styrken i landet og fortsatt er en sikkerhetstrussel.

Et møte ledet av president Hamid Karzai beordret at «de som er uskyldige og som det ikke finnes bevis mot» skal slippes fri.

Afghanske myndigheter sier at de ikke har noen bevis mot 45 av de 88 fangene som nå sitter fengslet i Bagram-fengselet. Mot 27 av fangene er bevisene for svake til at de kan brukes i retten, mens myndighetene mener de har en god nok sak mot 16 av dem.

Forholdet mellom USA og regjeringen i Kabul var allerede på bristepunktet etter at Karzai nektet å signere en sikkerhetsavtale med USA i fjor. Avtalen skulle regulere de internasjonale styrkene i Afghanistan etter at de siste utenlandske kampstyrkene forlater landet i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus