Merkel må holde sengen i tre uker etter skiulykke

Tysklands Angela Merkel må avlyse alle møter som følge av en skiulykke. Foto: AFP / NTB scanpix.
Tysklands Angela Merkel må avlyse alle møter som følge av en skiulykke. Foto: AFP / NTB scanpix.

Tysklands statsminister Angela Merkel har pådratt seg bekkenbrudd under en langrennstur og avlyser derfor alle møter de nærmeste ukene, opplyser hennes talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle regjeringssjefen falt stygt mens hun var på juleferie i Sveits i nærheten av St. Moritz før nyttår. Hun har avlyst alle reiser de neste tre ukene og vil bare gjennomføre noen få, viktige møter i Berlin og på forbundskanslerens kontor.

Ifølge talsmannen Steffen Seibert trenger hun krykker for å gå, og legen har bedt om at hun holder sengen de neste ukene. Hun trenger ikke innleggelse på sykehus, men vil i hovedsak arbeide hjemmefra. Onsdag leder hun det første, ordinære regjeringsmøtet i den nye storkoalisjonen mellom kristeligdemokrater og sosialdemokrater som planlagt.

– Det sier seg selv at hun er i arbeid som regjeringssjef og fullt ut i stand til å kommunisere og være statsminister, sa talsmannen.

Ifølge talsmannen holdt hun lav fart, men han ville ikke gi flere detaljer om selve fallet. Det ble først antatt at statsministeren kun hadde fått blåmerker, men da hun var kommet tilbake til Berlin, ble det påvist brudd.

Merkel skulle etter planen ha reist til Warszawa onsdag, et besøk som nå er avlyst. Også besøket fra Luxembourgs statsminister Xavier Bettel i Berlin torsdag må innstilles. Merkel hadde mandag telefonsamtaler med begge for å forklare hvorfor hun plutselig måtte avlyse møtene. Framover blir Merkels program kunngjort uke for uke.

Personvernpolicy