Siv Jensen sammenlignes med Marine Le Pen

Frp-leder Siv Jensen (t.v.) beskrives av det britiske magasinet The Economist som «en slags norsk Marine Le Pen». Le Pen (t.h.) leder det franske høyrepartiet Nasjonal front. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) / Vincent Kessler (Reuters)
Frp-leder Siv Jensen (t.v.) beskrives av det britiske magasinet The Economist som «en slags norsk Marine Le Pen». Le Pen (t.h.) leder det franske høyrepartiet Nasjonal front. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) / Vincent Kessler (Reuters)

Frp-leder Siv Jensen sammenlignes i den siste utgaven av The Economist med det franske partiet Nasjonal Fronts leder Marine Le Pen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske magasinet skriver blant annet at den populistiske høyresiden blomstrer i velstående land som Norge, Finland og Østerrike. Videre heter det at liberale skandinaver skal være forskrekket over at Fremskrittspartiet ble tatt med i en mindretallsregjering etter valget i fjor høst.

– Partiets leder, Siv Jensen – en slags norsk Marine Le Pen som snakker om den «voldsomme islamiseringen» av Norge – har blitt finansminister, skriver The Economist.

Magasinet gjør det likevel klart i en lederartikkel at det er enorm forskjell på Fremskrittspartiet og for eksempel de ungarske høyrenasjonalistene i partiet Jobbik.

Les også: Ytre høyre frem i fransk lokalvalg

Frp mener det er et omdømmeproblem for all norsk politikk at partiet sammenlignes med Nasjonal front.

– Det er en utfordring at det har spredd seg en misforståelse om hva Frp er, sier partiets utenrikspolitiske talsmann Kristian Norheim til Aftenposten.

Marine Le Pen og hennes Nasjonal front er kjent som et sterkt innvandringskritisk parti. Men Le Pen har jobbet hardt for å gjøre partiet mer stuerent etter at hun overtok styringen etter sin far Jean-Marie Le Pen.

Personvernpolicy