Fortsatt kritisk, men stabilt for Schumacher

Fansen har tatt med seg et Ferrari-flagg for å vise sympati med den kritisk skadde Michael Schumacher (innfelt), som behandles på et sykehus i Grenoble. Foto: Robert Pratta (Reuters)
Fansen har tatt med seg et Ferrari-flagg for å vise sympati med den kritisk skadde Michael Schumacher (innfelt), som behandles på et sykehus i Grenoble. Foto: Robert Pratta (Reuters)

Michael Schumacher svever mellom liv og død. Tilstanden til den tidligere formel 1-føreren omtales onsdag som «fortsatt kritisk, men stabil».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag uttalte Schumachers manager Sabine Kehm seg om situasjonen.

– Tilstanden er uforandret. Den er fortsatt kritisk, men tross alt, den er for tiden stabil, sa Kehm.

Kehm hadde en kort pressebrifing utenfor sykehuset i Grenoble onsdag.

– Den gode nyheten er at vi ikke føler behov for å holde noen pressekonferanse ettersom det ikke har skjedd store forandringer, la Kehm til da hun snakket med reportere utenfor sykehuset.

Ikke optimistiske

Schumacher ble operert igjen natt til tirsdag. Da ble det sagt at en hadde vunnet litt tid, men at tilstanden fortsatt er kritisk.

Onsdag morgen uttalte Kehm seg til Euronews om hvordan legene ser på Schumachers situasjon.

– Jeg vil ikke si at legene er veldig optimistiske. Jeg mener de har gjort det veldig klart at de ikke er optimistiske, sa Kehm til Euronews.

Må sjekkes hver time

44-åringen har fått fjernet blodansamlinger for å redusere trykket i hodeskallen. Ifølge legen Gerard Saillant må den tyske motorsportlegenden gjennom flere operasjoner i hodet.

– Disse blodansamlingene må holdes i sjakk. Vi må sjekke dem hver time, sier Saillant.

Hele sju ganger er Schumacher blitt verdensmester i formel 1. Han pådro seg livstruende hodeskader da han falt og slo hodet i en stein søndag. F1-legenden holdes i kunstig koma. Han har pådratt seg omfattende skader i hjernen.

Schumacher blir behandlet ved sykehuset i Grenoble.

Får støtte

Flere kjente idrettsutøvere har sendt hilsener til motorsportlegenden.

– Vi ønsker alle god helse, kjærlighet og et vellykket nytt år. Våre tanker og bønner går til Schumi og hans familie, skrev tennislegenden Boris Becker på Twitter.

– Vi tenker alle på deg, het det i en melding fra Schumachers tidligere F1-lag Ferrari.

– Bli bra igjen, skrev det amerikanske motorsportikonet Mario Andretti på Twitter.

Personvernpolicy