Islamistiske studenter satte fyr på universitet i Kairo

Lørdag ble én student ved universitetet al-Azhar i Kairo drept i kamper mot politiet etter at islamister satte fyr på universitetet. 
Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS/NTB scanpix.
Lørdag ble én student ved universitetet al-Azhar i Kairo drept i kamper mot politiet etter at islamister satte fyr på universitetet. Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS/NTB scanpix.

Én 19-årig student er blitt drept av politiet etter at studenter som er tilhengere av Det muslimske brorskap satte fyr på to universitetsbygninger i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene stormet lørdag en fakultetsbygning på universitetet al-Azhar i Kairo og satte fyr på to bygninger. Flere studenter var oppe til eksamen, og brannen spredte seg til to etasjer. Det oppsto kamper mellom studentene og politiet, og minst én student skal ha blitt drept.

Brannmenn fikk kontroll over brannen, opplyser egyptiske tjenestemenn.

Les også: Mange islamister pågrepet i Egypt

Den egyptiske regjeringen erklærte onsdag at Det muslimske brorskap er en terroristorganisasjon, og at alle deres protestaksjoner er ulovlige.

Fredag trappet myndighetene opp jakten på medlemmer av brorskapet, og tre personer ble drept i sammenstøt mellom islamistiske demonstranter og motstandere. 265 personer ble fredag pågrepet etter at politiet slo ned på demonstrasjoner i flere byer.

Brorskapet har sverget at de vil fortsette protestene til tross for politiets voldelige framferd.

Les også: Fem skadd av bussbombe i Egypt

Personvernpolicy