TV-kokkens kokainbruk sjekkes av politiet

Politiet skal granske den engelske TV-kokken og megakjendisen Nigella Lawson. Hun har i en rettssak innrømmet å ha tatt kokain og røyket cannabis. Foto: NTB scanpix
Politiet skal granske den engelske TV-kokken og megakjendisen Nigella Lawson. Hun har i en rettssak innrømmet å ha tatt kokain og røyket cannabis. Foto: NTB scanpix

Britisk politi skal granske kokainbruken til kjendiskokk Nigella Lawson (53).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON: Søndag gjorde britisk politi det klart at de vil granske bevis om at kjendis-kokken Nigella Lawson skal ha tatt kokain.

Påstander om at hun regelmessig skal ha brukt kokain og cannabis kom frem i en rettssak mot hennes to personlige assistenter.

Assistentene ble fredag frifunnet i saken hvor de sto tiltalt for å ha svindlet Lawson og hennes eks-mann, millionæren Charles Saatchi.

– Ikke avhengig

Lawson (53) insisterte under rettssaken at hun ikke var avhengig av narkotika og bare nå og da hadde brukt kokain og cannabis tidligere.

Rette etter at saken var avsluttet sa Londons Metropolitan Police at de ikke ville granske påstandene.

Les også: Lagde kunst av sitt eget blod

Men søndag sa politiet at de likevel ville se nærmere på bevisene, selv om Lawson «ikke umiddelbart» risikerer noen tiltale.

– Etterforskerne er fortalt av juridisk ekspertise at vitnets forklaring ikke i seg selv vil føre til noen tiltale, heter det i en uttalelse fra politiet.

«Derfor, og uten yttterligere samarbeid, vil det ikke umiddelbart bli tatt ut noen tiltale. Men skulle andre bevis fremkomme, så vil vi se på saken på nytt».

Lawson har tjent millioner av pund på TV-serier og bøker i Storbritannia og USA. Hun kjemper også en kamp om sitt eget rykte etter en rettssak hvor intime detaljer har havnet på tabloidavisenes førstesider.

Brukte syv millioner

De italienske søstrene Elisabetta og Francesca Grillo arbeidet som assistenter for Lawson og Saatchi. Søstrene sier at de fikk bruke omlag syv millioner norske kroner (820.000 Euro) på designervesker, flyreiser og annen luksus som motytelse for ikke å fortelle om Lawsons kokainmisbruk.

I retten har TV-kokken prøvd å tilbakevise Saatchis uttalelser om at hun var «utilregnelig» på grunn av narkotikabruken og tillot Grillo-søstrene å bruke så mye penger de ville.

Lawson har fortalt domstolen at hun bare har brukt narkotika to ganger i sitt liv.

Hun innrømmet å ha tatt kokain sammen med sin første ektemann John Diamond like før han døde av kreft i 2001, og i 2010 da hun hadde «en veldig, veldig vanskelig tid» i ekteskapet med Saatchi.

Hun har også «røyket en og annen joint» cannabis for å takle stresset ved å være i forholdet med kunsthandleren.

Tok kvelertak

Ekteskapet ble avsluttet tidligere i år etter at det ble publisert sjokkerende bilder av Saatchi som tar kvelertak på Lawson på en restaurant i London.

Saatchi (70) har godtatt en advarsel fra politiet etter hendelsen, men insisterer på at han ikke har vært voldelig.

Lawson er datter at den tidligere finansministeren Nigel Lawson, og har under rettssaken mot sine assistenter klaget på hun mer blir behandlet som en tiltalt enn et vitne.

Personvernpolicy