Avdekket incestsekt på 40 familiemedlemmer i Australia

40 FAMILIEMEDLEMMER: Ved en fjellandsby i delstaten New South Wales sørvest i Australia avdekket politiet en incestsekt bestående av 40 voksne og barn. Fot: Skjermdump / Google Maps
40 FAMILIEMEDLEMMER: Ved en fjellandsby i delstaten New South Wales sørvest i Australia avdekket politiet en incestsekt bestående av 40 voksne og barn. Fot: Skjermdump / Google Maps

Australske myndigheter avdekket i 2012 landets verste incestsak noensinne. Nå offentliggjøres de grusomme detaljene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var sommeren 2012 at politi og barnevern rykket ut til en leir ved en avsidesliggende fjellandsby i delstaten New South Wales sørvest i Australia.

Under aksjonen mot leiren fant de deformerte og funksjonshemmede barn som levde i elendighet, ute av stand til å ta vare på seg selv.

Nå offentliggjør Children's Court, en domstol for barnesaker, detaljer om det som beskrives som landets verste incestsak noensinne. Det var tips om at barna i leieren ikke gikk på skole som var foranledning til politiaksjonen, skriver den australske avisen The Telegraph.

Ifølge kjennelsen fra barnedomstolen skal alle familiemedlemmene være barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn av det samme søskenparet.

Sekten skal bestå av 40 voksne og barn.

11 av 12 i familie

Gentester viser at 11 av de 12 barna har foreldre som er i familie.

Knapt noen av barna var i stand til å snakke og de som forsto hva politiet sa skal ha vært svært sjenerte ettersom de ikke var vant til å snakke med andre enn sine egne familiemedlemmer.

Barna skal ha hatt svært dårlige hygiene og ikke visst hvordan de pusset tennene eller brukte toalettpapir.

Ett av barna skal heller ikke ha vært i stand til å bade eller tørke seg selv.

Det skal ikke ha vært elektrisitet eller innlagt vann i leiren som besto av to campingvogner og flere telt.

– De var aldri rene

Tolv barn ble under aksjonen hentet ut av sekten og flere av dem er plassert i fosterhjem, mens andre mottar traumebehandling.

Siden flere av barna ble omplassert i 2012 har de gjort fremgang både på skole og innenfor personlig hygiene, ifølge news.com.au.

Noen av barna har fortalt om overgrep fra familiemedlemmer.

Sekten har reist rundt i Australia gjennom fire generasjoner, trolig for ikke å bli oppdaget av myndighetene. Det var innbyggere i en landsby ikke langt fra sektens leir som først varslet myndighetene om saken.

– De var aldri rene i utseendet. Vi pleide alltid å lage vitser om at hvis du kom fra dette området vil du bli innavlet, sier en mann fra landsbyen til The Telegraph.

Personvernpolicy