Eksplosjon i Kabul var en ulykke

Afghanske sikkerhetsstyrker var raskt ute i gatene i Kabul etter en eksplosjon i nærheten av NATO-hovedkvarteret torsdag. Foto: Omar Sobhani (Reuters)
Afghanske sikkerhetsstyrker var raskt ute i gatene i Kabul etter en eksplosjon i nærheten av NATO-hovedkvarteret torsdag. Foto: Omar Sobhani (Reuters)

Innenriksdepartementet i Afghanistan bekrefter at eksplosjonen i nærheten av NATOs hovedkvarter i Kabul var en ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen torsdag skyldtes et uhell i et våpenlager, ifølge sikkerhetskilder.

Lageret ligger i nærheten av hovedkvarteret til NATOs internasjonale sikkerhetsstyrker (ISAF). Det ligger også flere ambassader og internasjonale organisasjoner i området.

ISAF bekrefter at eksplosjonen skjedde utenfor bygningen deres.

– Det var en ulykke, ikke et angrep, sier Lutfullah Mahsal fra den afghanske etterretningstjenesten NDS til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Mahsal ble ingen personer rammet i hendelsen, men det er snakk om enkelte ødeleggelser.

Etterretningstjenesten sier i en uttalelse at lageret inneholdt eksplosiver som nylig ble beslaglagt fra opprørere, og at disse skulle bli brakt til DIAG, som ødelegger ulovlige våpen og eksplosiver.

Afghanske tjenestemenn gikk raskt ut i gatene etter hendelsen for å dempe frykten for at det var et angrep mot hovedstaden, som ofte er mål for militante grupper.

Onsdag gikk en lastebil full av sprengstoff i lufta i nærheten av flyplassen i Kabul, men ingen soldater ble såret i angrepet. Lastebilen tilhørte Taliban. Målet for angrepet synes å ha vært et NATO-kjøretøy som var i ferd med å kjøre inn på den internasjonale flyplassen.

Personvernpolicy