Benitez og Napoli beholder troen

Rafael Benítez har troen på at Napoli skal greie å ta seg til mesterligaens cupspill selv om laget kan bli nødt til å slå Arsenal med tre mål for å greie det.  (Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpix)
Rafael Benítez har troen på at Napoli skal greie å ta seg til mesterligaens cupspill selv om laget kan bli nødt til å slå Arsenal med tre mål for å greie det. (Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpix)

Napoli-trener Rafael Benítez vet at laget hans står overfor en stor oppgave mot Arsenal onsdag, men forsikrer at spillerne tror på suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle sier at vi har en umulig oppgave, men vi tror. Spillerne har vært 100 prosent på trening og har gitt alt, sier Benitez før den siste kampen i «dødens gruppe» i årets mesterliga.

Napoli er på tredjeplass i gruppen, tre poeng bak Arsenal og med samme poengsum som Borussia Dortmund. Intet er avgjort, men Napoli risikerer å bli nummer tre selv om laget slår Arsenal.

Les også: Dødt løp i «Dødens gruppe»

Dersom både Napoli og Borussia Dortmund vinner sine kamper onsdag, må den italienske klubben slå Arsenal med tre mål for å gå forbi.

Tar Marseille sine første mesterligapoeng mot Borussia Dortmund, går Napoli videre med seier og eventuelt også med uavgjort onsdag.

Benitez kjenner Arsenal svært godt fra årene i engelsk fotball som manager for Liverpool og Chelsea. Han har valgt å holde spillerne isolert på treningsanlegget i Castel Volturno i oppkjøringen til kampen.

– Spillerne er svært motiverte. Dette er veldig viktig for oss. Vi har gjort det godt i mesterligaen i høst. Vi er stolte over å ha oppnådd det vi har gjort. Mye står på spill mot Arsenal, men det er bedre å spille slike kamper enn å se dem på TV, sier 53-åringen.

Dersom Napoli slår Arsenal og Borussia Dortmund vinner i Frankrike, ender tre lag på tolv poeng hver. Da avgjør målforskjell i innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene, ettersom de vil ha to seirer og to tap hver i de innbyrdes oppgjørene.

Arsenal har 4-2, Borussia Dortmund 6-5 og Napoli 3-6. Det betyr at Napoli må vinne med tre mål for å gå videre på bekostning av Arsenal. Borussia Dortmund vil med seier onsdag uansett gå videre.

Napoli må greie seg uten midtbanestjernen Marek Hamsik, som ikke er klar etter skade. Trolig vokter annetvalget Rafael målet, ettersom Pepe Reina fortsatt plages av en muskelskade.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy