Mann dømt til syv års fengsel for voldtekter

En 38 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til syv års fengsel for å ha voldtatt to tenåringsjenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som tidligere er norgesmester i en idrettsgren, drev på midten av 2000-tallet aktiviteter for ungdom et sted i Midt-Norge.

Det var i forbindelse med kursvirksomhet i 2005 at han kom i kontakt med den første av de to jentene han er dømt for å ha voldtatt. Jenta hadde nettopp fylt 14 år da han fikk henne med seg hjem og voldtok henne. Den andre jenta var 15 år gammel da han i 2011 voldtok henne på et lager, skriver Adresseavisen.

38-åringen ble i tingretten dømt til åtte års fengsel, men lagmannsretten dømte mannen for færre tiltalepunkter, og endte opp med sju års fengsel. Mannen må betale hver av de to jentene 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

38-åringen ble i 2003 dømt for fire tilfeller av seksuell omgang med ei jente under 16 år.

Personvernpolicy