Fant døtrene i Syria

Den yngste er skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to norsk-somaliske søstrene som dro til Syria er funnet, melder NRK.

Det var faren som fant dem, og den yngste er skadet, sier farens advokat, Geir Lippestad.

– Han forteller til meg at han har funnet døtrene sine. Det har vært ytterst dramatisk både for ham og for dem, sier Lippestad.

Les også: Søstre i Syria vil hjem

Søstrene er fortsatt i Syria, og advokat Lippestad sier at de vil hjem til Norge.

Ifølge Lippestad sier faren fortsatt at de holdes mot sin vilje, men at han likevel har fått et løfte om at de skal få lov til å dra til Tyrkia.

– Han har tro på at de skal komme i sikkerhet i rimelig fremtid. Det er også derfor han er kommet tilbake til Norge, sier Lippestad.

Søstrene, på 16 og 19 år, ble meldt savnet i oktober i år, og det ble klart at de hadde dratt til Syria for å kjempe i kampene der.

E-posten søstrene fra Bærum etterlot seg, kom som et sjokk på familien. Der sto det at hadde dratt til Syria for å bidra i borgerkrigen:

«Det er nå slik at muslimene blir angrepet fra alle hold og vi må gjøre noe. Vi vil så gjerne hjelpe muslimene og den eneste måten vi kan virkelig hjelpe dem er ved å være med dem i deres lidelser og gleder. Det er ikke lenger nok å sitte hjemme og sende penger. Med tanke på dette har vi bestemt oss for å reise til Syria og hjelpe til der nede med alt vi kan», sto det i eposten.

Bakgrunn: Frykter tenåringsdøtre har dratt til krigen i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus