Meny

PT:

– Du kan ringe 112 selv uten dekning

Uværet feier inn over Tromsø. Storm i kastene og nedbør. Her fra Tromsø havn, hvor bølgene slo over moloen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Post- og teletilsynet (PT) har økt beredskapen i forbindelse med uværet i Nord-Norge, og tilsynet kommer med flere tips for mobilbruk ved strømbrudd.

Post- og teletilsynet følger situasjonen i telefoni- og bredbåndnettene i de områdene som er rammet og som ventes å bli rammet av uværet i Nord-Norge. I den forbindelse kommer de med flere tips til hvordan man kan bruke mobilen uten dekning og uten muligheter for vanlig lading.

– Spar strøm ved å slå av datatrafikk på mobilen, og lad mobilen i bilen om du har en lader som passer, oppfordrer de på sine nettsider.

Andre tips er at 112 kan ringes selv uten sim-kort, og at man også kommer igjennom uten dekning på eget nettverk, så lenge du befinner deg i dekningsområdet til et annet mobilnett. 110 og 113 kan imidlertid ikke ringes uten sim-kort.

Bakgrunn: Uværet fortsetter – orkan i vente

Hvis du ikke har dekning på mobilen, kan du også høre om andre i nærheten har et annet mobilnett, tipser tilsynet.

Les også: Kystvaktskip har skader etter grunnstøting

Det ble sendt ut OBS-varsel for Troms og kyststrøkene i Vest-Finnmark tirsdag kveld, og det ventes full storm, store nedbørsmengder, vanskelige kjøreforhold og stor snøskredfare både tirsdag og onsdag.

Les også:

Torsdag blir det ekstremvær i Sør-Norge

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus