Meny

Færre trusler mot norske politikere

PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusler mot norske politikere økte kraftig etter 22. juli-terroren, men nå blir det stadig færre av dem. Det viser foreløpige tall fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Etter terrorhandlingene i 2011 ble sikkerheten rundt norske politikere skjerpet, og aldri før har flere norske politikere hatt livvakter enn i 2013. Men PSTs egne tall viser at trenden er snudd, skriver Klassekampen.

– Vi har sett en nedgang i trusler fra i fjor til i år, og i 2013 ser dette ut som et forbigående problem, sier Siv Alsén, informasjonsrådgiver i PST.

Under årets stortingsvalg var imidlertid nivået av trusler høyt, men dette er normalt i forbindelse med valg.

– Majoriteten av dem som truer, anses for å være psykisk ustabile, og erfaringer fra andre land viser at det er lite samsvar mellom truslene som framsettes, og viljen til å utføre voldshandlinger. De som utgjør en reell sikkerhetstrussel, angriper uten varsel på forhånd, sier Alsén.

PST har gitt forskere ved Politihøgskolen i oppdrag å kartlegge truslene, og resultatet av dette arbeidet vil bli lagt fram på nyåret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus