Meny

Dinosauren Misty solgt for snaut 4 millioner kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den som i disse julegavetider lurer på hva man må ut med for et komplett dinosaurskjelett i våre dager, kom svaret onsdag: nesten 4 millioner kroner.

Det var i hvert fall sluttsummen da det 150 millioner år gamle skjelettet av en diplodocus – som har fått navnet Misty – ble solgt på auksjon i England. Det sjeldne skjelettet ble funnet i den amerikanske delstaten Wyoming av sønnen til en kjent dinosaurjeger. På forhånd var det anslått at prisen ville ende på mellom 4 og 6 millioner kroner. Misty gikk med andre ord på billigsalg.

– Det har vært svært mye arbeid og et veldig spennende prosjekt, og vi er henrykt over å endelig kunne sluttføre salget, sier talsmann Rupert van der Werff fra auksjonsfirmaet Summers Place Auctions.

Han kan ikke avsløre hvem som har kjøpt det 17 meter lange og 6 meter høye dinosaurskjelettet, men sier det vil stilles ut for publikum.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus