Meny

Jente (17) savnet i Telemark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet satte natt til lørdag i gang en leteaksjon etter en 17 år gammel jente som er savnet fra sitt hjem på Henseid i Drangedal i Telemark.

DRANGEDAL/ OSLO: Like etter klokken ti opplyser politiet at de etterforsker to konkrete spor etter jenta.

– Vi har opprettet en etterretningsgruppe i Kragerø som etterforsker det ene sporet, mens en operativ enhet i Drangedal etterforsker det andre, sier operasjonsleder Åge Halvorsen til NTB.

Han sier det er ulikt 17-åringen å bli borte fra hjemmet.

– Vi benytter nå dagslyset og det fine været i søket, sier Halvorsen.

Stor leteaksjon

Mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og et Sea King redningshelikopter deltar i søket etter jenta.

– Foreldrene kom hjem ved 21-tiden og fant en lapp der det sto at hun hadde gått ut en tur. Det pleier hun visstnok ikke å gjøre. De kontaktet oss kvart på to natt til lørdag, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB tidlig lørdag morgen.

Hun gikk ut en gang mellom klokken 20 og 21 fredag kveld. 17-åringen hadde på seg en sort halvlang boblejakke med pelskrage, mørk bukse og svarte sko. Jenta er om lag 170 centimeter høy og slank.

Søker med hunder

Politiet har vært på stedet med politihunder i hele natt og søkt i skogen rundt huset der hun bor.

– Leteaksjonen fortsetter med uforminsket styrke til hun blir funnet. Det er oppholdsvær og minus 5 grader i leteområdet lørdag morgen, sier operasjonslederen.

Politiet ber om at de som kan ha sett den savnede etter klokken 20 fredag kveld, tar kontakt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus