Meny

Klappjakt på gjerningsmann i Paris

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27 år gammel mann kritisk skadd etter skyting.

I Paris pågår jakten for fullt etter at en væpnet mann skjøt en fotoassistent i redaksjonen til den franske avisen Liberation i formiddag.

Kristisk for offer

Det 27 år gamle offeret ble skutt i brystet og magen med en pumpehagle, ifølge politiet, og tilstanden er kritisk, skriver Sky News.

Bakgrunn: Fotograf skutt i fransk avisredaksjon

På en pressekonferanse klokken 17 i ettermiddag viste politiet en overvåkingsvideo av gjerningsmannen. Se videoen øverst i artikkelen.

Gjerningsmannen flyktet fra åstedet og var fremdeles på frifot flere timer etter angrepet, som skjedde omkring klokken 10.15 (lokal tid).

Litt over en time senere forteller vitner at det ble avfyrt skudd, også disse fra en pumpehagle, utenfor hovedkvarteret til banken Societe Generale i forretningsområdet La Defense.

Gjerningsmannen skal senere ha kapret en bil og beordret sjåføren til å kjøre ham til Champs Elysees, skriver BBC.

Politihelikoptre kretset over den franske hovedstadens mest berømte gate, tilsynelatende på jakt etter den væpnede mannen. Politiet kunne ikke umiddelbart bekrefte en sammenheng mellom episodene mandag, men sier overvåkingsbilder av skytteren tyder på at han er samme mann som stormet inn i Paris-hovedkvarteret til nyhetskanalen BFMTV fredag.

Politiet holder vakt ved alle redaksjonene i Paris etter skytingen.

Ikke identifisert

Gjerningsmannen blir beskrevet som overvektig, skallet og skal være mellom 40 og 45 år. Han er foreløpig ikke identifisert, og motivet for skytingen er uklart, sa etterforsker Francis Molins på pressekonferansen i ettermiddag, ifølge BBC.

Publikum oppfordres til å holde seg inne, og president Francois Hollande sa tidligere i dag at han har beordret at myndighetene skal gjøre alt som står i deres makt for å få klarhet i hva som har skjedd, og å få tatt den eller de som står bak angrepene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus